Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen

DELFT- Dat Tom Wittop Koning de Parkzoom 3 gaat verlaten, heeft louter te maken met een belofte die hij zijn vrouw deed. Deze kwam uit het Zuiden voor de liefde naar Delft en trouwde in 2019 met Tom. Op zijn beurt beloofde hij dat ze naar het Zuiden zouden verhuizen als hij het wat rustiger aan zou gaan doen met zijn bedrijf. “De planning was over een jaar of 2/3, maar dat werd dus eerder. We hebben een mooi huis gekocht in Son en Breugel”.

Binnen
Aan zijn huidige woning heeft het dus niet gelegen. “Daar was ik in principe nooit weggegaan. Het is hier heel plezierig wonen”, aldus Tom, die al sinds 1996 in Delft woont, en zich in 2017 aan de Parkzoom vestigde. Eén van de pluspunten aan de aan het water gelegen maisonnette van 165m2 vindt hij de ruimte. Op de eerste verdieping is de entree, een grote slaapkamer en een riante woonkamer, en op de begane grond een kamer van zes bij acht meter. Toen mijn zoon destijds nog bij mij woonde, heb ik hem daar “geparkeerd” en sliep ik boven. Nu mijn zoon op zichzelf woont, heb ik er beneden een kantoorruimte van gemaakt. Een ideale grote ruimte voor diverse invulling”. Als bijzonderheid noemt de bewoner nog de rond lopende muur en dito raam in de woning, en sowieso de goede bouwkwaliteit.

Door de nieuwe keuken en de in 2018 vernieuwde badkamer en toilet is het appartement instap-klaar. Het is volledig nieuw gestuct en voorzien van airco. De slaapkamer is gesitueerd aan de oostkant, dus blijft heerlijk koel. Op de bovenverdieping ligt een echte eikenhouten laminaatvloer. Beneden ligt, zoals Tom het noemt, gebruiks-laminaat. De woning is goed en volledig geïsoleerd.

Buiten
Overig woongenot haalde Tom uit de rustige, landelijke ligging aan het water. “We zitten tegenover het park en kijken uit op een bomenpartij en nauwelijks op bebouwing. De bomen geven ons in de zomer, als de zon hoog staat, beschutting tegen de zon. Omdat het appartement laag gelegen is, schijnt de zon dan niet keihard naar binnen. In de winter, als hij lager staat en er geen blad aan de bomen zit, zorgt hij juist voor opwarming. Het balkon op de eerste verdieping en de vlonder op de begane grond liggen allebei op de zuidkant. Daar is het dus goed toeven”.

Ook de ligging ten opzichte van de faciliteiten van de binnenstad en de zowel stadse als dorpse sfeer, is volgens Tom een grote pré. “Je kent je leveranciers en zij kennen jou. Dit geeft toch een persoonlijke sfeer. Delft is gewoon een ontzettend gezellige stad”. De combinatie met de rustige woonomgeving van de Parkzoom noemt de bewoner ideaal.

Parkeerplaats te huur
De woning heeft in de parkeergarage twee ruime, naast elkaar gelegen eigen parkeerplaatsen, dus de nieuwe bewoner is verzekerd van een plek voor de auto. Buiten kan men gratis parkeren. Tevens heeft Tom een parkeerplek te huur die hij eens gekocht heeft in de parkeergarage aan de Artemisstraat tegenover winkelcentrum De Hoven.

Instapklare maisonnette woning in rustige sfeer aan het water

Parkzoom 3, Delft
Vraagprijs: 685.000 k.k.
Woonoppervlak is: 162m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding