Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

wonen

DELFT- “Ik kan me geen betere plek voorstellen als je aangenaam wilt leven. Alles wat je daarvoor nodig hebt is aanwezig”. Aldus Jo Creemers en Sandra Kaandorp, die jaren prettig hebben gewoond aan de Vlouw 11. Aan dit prachtige herenhuis ligt de verhuizing naar het centrum van Den Haag dan ook niet. “Ik vond het gewoon leuk om eens een andere stad te leren kennen”, aldus Sandra. 

Dat neemt niet weg dat ze de woning met enige spijt achterlaten. “Het is gewoon een heel prettig huis”, zegt Sandra. “Aan de ene kant zit je middenin de stad en aan de andere kant heb je genoeg privacy. De binnentuin is een oase van rust en hoe leuk is het dan om de achterdeur uit te stappen en het volle leven van terrassen en de Markt te betreden, met theater, bioscoop en bibliotheek op loopafstand. Supermarkten en basisscholen zijn dichtbij en voortgezet onderwijs vind je in de tweede ring van Delft. Wonen in het centrum is geweldig. Als je tegen de schemering nog een rondje door de oude binnenstad loopt, dan zie je Delft op zijn mooist!”  

De woning maakt deel uit van vijf herenhuizen met middeleeuwse gevel, die achttien jaar geleden in deze krant werden aangeprezen. “Na de inschrijving kregen we een lot uit de loterij”, vertelt Sandra. “Het is een heel prettig en licht huis, ontworpen door het Delftse architectenbureau Molenaar en Van Winden. De voorgevel, met kruiskozijnen, is per verdieping naar middeleeuws gebruik naar voren uitgebouwd”. 

Mooi uitzicht
De zonnige woonkamer heeft achter een fraai uitzicht. De tuin op het zuiden is door de openslaande deuren al vroeg in het voorjaar onderdeel van de woonkamer. Vanuit hier kijk je op de toren van de Nieuwe Kerk (”je hebt de tijd altijd bij de hand”) en de achterkant van het Vermeercentrum. De lichte keuken met RVS aanrechtblad is voorzien van degelijke apparatuur zoals een oven en een stoomoven. De badkamer is vergroot, zodat er ook plek kwam voor een douche, met gebogen glazen deuren. Door het hele huis ligt een eikenhouten vloer met een warme kleur.
De eerste verdieping heeft een ruime, lichte hal met een mooi trappenhuis van waaruit de kerktoren zichtbaar is. Er zijn twee ruime slaapkamers, een grote badkamer en een ruimte voor wasmachine en dergelijke.

Ruimtelijk dakenlandschap
De tweede etage heeft een lichte werkplek met een dakterras op het zuiden. Hiervandaan kijk je over het “dakenlandschap” op de Grote Kerk en het stadhuis. Dit geeft een heel ruimtelijk gevoel. Aansluitend de derde slaapkamer, ruim genoeg om nog een werkplek te creëren.
De vliering, bereikbaar via een vlizotrap, is nu als opbergruimte gebruikt. “Maar het is mogelijk daar extra slaapkamers te maken, zoals sommige buren hebben gedaan”.

Het huis is goed geïsoleerd (Energielabel A). Het is er behaaglijk warm in de winter en ‘s zomers is het goed koel te houden. De woning heeft een eigen parkeerplek en berging in de gemeenschappelijke garage. “De VVE draait goed en we kunnen in een relaxte sfeer goed met elkaar samenwerken”, besluit Jo.

De Vlouw 11, Delft
Vraagprijs is: 649.000 k.k.
Woonoppervlak is: 139m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding