Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen

DELFT- “Mijn man en ik zeggen altijd tegen elkaar: “Voor Nederlandse begrippen zitten we op één van de mooiste plekjes””. Eigenlijk laat Linda Jongejan hiermee al een klein beetje doorschemeren dat zij en haar gezin hun heil in het buitenland gaan zoeken. Zeer zeker niet vanwege hun huidige woning, maar om de eenvoudige reden dat ze meer ruimte, rust en natuur om zich heen willen.

Naar Zweden
“We wonen nu ruim en hebben een heerlijke tuin op het zuiden, die als het ware grenst aan het groen van het Abtswoudse Park en met een speeltuintje in de nabijheid. De buurt is sowieso heel kindvriendelijk, met veel speeltuintjes her en der”, aldus Linda. “Maar ondanks dat we hier naar volle tevredenheid wonen, gaan we verhuizen naar Zweden. We zijn verliefd geworden op dit land en je hebt daar zoveel meer ruimte, rust, natuur en vrijheid en een net iets ander klimaat met echte winters. Dit alles missen we in Nederland”.

-14
Het zal een hele stap zijn voor het gezin met vijf kinderen in de leeftijd van 2 tot 13 jaar. Linda: “De kinderen zijn wel heel positief, ze zien het zitten. Ze zijn al twee keer mee geweest daarheen, een keer in de zomer en een keer in de winter, met -14 graden en een pak sneeuw, zodat ze lekker konden sleeën. Natuurlijk hebben ze af en toe wel een moeilijk moment, maar ze hebben er zin in”.  

Veel ruimte
Zoals gezegd heeft het aan de woning niet gelegen. Linda en haar man Pascal lieten er zeven jaar geleden hun oog op vallen vooral vanwege de ruimte. Er zijn in het huis namelijk vijf slaapkamers, met de mogelijkheid tot een zesde als de wasruimte omgebouwd zou worden. “Ons vierde kind was onderweg en we hadden dus de ruimte hard nodig”, aldus Linda. “Verder vonden we de groene en kindvriendelijke omgeving een pré. Je profiteert van de rust enerzijds en faciliteiten in de buurt anderzijds. Je bent in twintig minuten fietsen in het centrum van de stad en met de auto zit je zo op de snelweg A4 of A13. Parkeren is hier ook geen probleem. Het is gratis en er is eigenlijk altijd wel plek achter het huis of aan de zijkant”.  

5 Maart open huis 
Er hebben zich geen grote verbouwingen voor gedaan in de bijna zeven jaar die het gezin er nu woont. De keuken met de bijzondere groen gekleurde wand en dun houten aanrechtblad is vernieuwd in 2019. De stoppenkast is toen ook meteen vervangen. Boven is een muurtje geplaatst als scheidingswand van twee kamertjes. Met de isolatie van de woning zit het goed met energielabel C. Zowel aan de achter- als de voorkant kun je op het balkon genieten van de zon. Achter de hele middag, en voor kan de avondzon aansluitend worden meegepakt. In de zonnige tuin met berging is genoeg speelruimte voor kinderen. “Het is gewoon een fijn huis”, vat Linda kort samen. “Op zaterdag 5 maart hebben we een open huis van 10 tot 14 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken”.    

Pelikaansingel 74, Delft
Vraagprijs is: 440.000 k.k.
Woonoppervlak is: 124m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding