Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen

DELFT- “In één woord heerlijk!” Zo omschrijft de bewoonster van dit 4-kamer appartement in de voormalige TU Bibliotheek haar woonervaring. Het gaat haar dan ook wel aan het hart om er na bijna twee decennia te vertrekken. Dat heeft met het huis niets te maken. Zij en haar echtgenoot willen simpelweg kleiner gaan wonen.

Geen spijt
De bewoonster, die niet met naam en toenaam genoemd wil worden, betrok de destijds nieuwbouw woning zo’n achttien jaar geleden met haar man Wim. “Wim las dat er appartementen gebouwd gingen worden en de plek leek ons heerlijk, zo midden in de stad. We hebben het destijds van papier gekocht en het duurde toen nog 2,5 jaar eer we erin konden. Toen hebben we ter overbrugging trouwens nog met veel plezier bij mijn zus gewoond. We hebben geen moment spijt gehad van onze koop”. 

Rust en reuring
Hoewel het complex in de binnenstad ligt, is het volgens de bewoonster heel rustig wonen. “We zitten aan de kant van de Fortuynstraat en hebben eigenlijk de rust van het wonen net buiten het centrum. Aan de andere kant zitten we in een mum in de stad om een kopje koffie te drinken. Het is heel prettig wonen op deze manier”.

Heel veel woongenot
Naast deze ideale combi zijn er nog vele punten van ultiem woongenot op dit adres. De bewoonster raakt er niet over uitgepraat. “De woning is ten eerste heerlijk licht en ruim. We zitten vierhoog, en hebben een prachtig uitzicht over de daken van de huizen op de Nieuwe kerk en het stadhuis. We kijken prachtig ruim weg, net hoog genoeg om overal overheen te kijken. Bij vriezend weer is het bijvoorbeeld prachtig om al die berijpte daken te zien. Verder hebben we hier leuke contacten. Er is een gemeenschappelijke binnentuin en ‘s zomers zitten heel veel mensen buiten te eten of een boek te lezen. Er staan overal banken en je kunt kiezen voor gezelschap of in je eentje zitten. Op de bovenste verdieping kun je tevens gebruik maken van het dakterras. Ook op ons balkon is het goed toeven. Al vroeg in het jaar heb ik de zon erop, van ‘s morgens tot half de middag. Doordat het een overdekt balkon is, zit je daarna lekker in de luwte en dat kan heerlijk zijn als het erg heet is. Ik ben dat steeds meer gaan waarderen. In de zomer heb ik mijn deur dag en nacht open staan. Overal zijn horren geplaatst en er is ook een haardkacheltje. Van alle gemakken voorzien eigenlijk. De nieuwe bewoners kunnen er bij wijze van spreken zo in”.

Binnen
Het balkon is door een mooie glazen schuifpui afgescheiden van de woonkamer. Het stel heeft de keuken laten vergroten en twee jaar geleden een nieuwe badkamer en een nieuw toilet laten plaatsen. In alle vertrekken zit een verlaagd plafond met spotjes erin en de plafonds zijn met uitzondering van de slaapkamers gestuct. Parkeren is nooit een probleem, want in de parkeergarage is voor ieder adres een eigen parkeerplek. Er is een ruime kelder en aparte fietskelder en mooie, ruime toegangshal.      

Licht en ruim appartement in monumentaal pand

Raam 134, Delft
Vraagprijs is: 639.000 k.k.
Woonoppervlak is: 136m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!