Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

wonen

DELFT- Paul Joormann en zijn vrouw zijn deze week verhuisd naar Olst in Overijssel, maar aan hun woning die ze achterlaten in de Willemstraat heeft dit zeer zeker niet gelegen. Het klassieke verhaal van het kleiner willen gaan wonen als de kinderen de deur uit zijn, is ook op hen van toepassing. “Het huis was voor twee personen echt wel groot. We zochten iets kleiners in een mooie omgeving en dat hebben we gevonden”. 

Paul was al sinds 1974 inwoner van Delft en betrok in 1989 met zijn vrouw en dochter van een half jaar dit prachtige herenhuis. Er waren diverse redenen waarom ze vielen voor de woning. “Deze ligt dichtbij de binnenstad met al haar voorzieningen. De Markt is bijvoorbeeld op nog geen tien minuten lopen. Maar het feit, dat het huis net buiten het centrum ligt, maakt het betaalbaar. En voor onze dochter vonden we het belangrijk een tuin te hebben. Deze is gesitueerd op het zuidwesten, dus heerlijk zonnig. En met afmetingen van 5,5 meter breed en 12 meter diep kun je spreken van een fijn stuk groen in de stad. We hebben hem behoorlijk groen ingericht, met bomen en gras. Alleen het plaatsje is betegeld. Hier kun je heerlijk in de schaduw zitten onder de blauwe regen die over de pergola groeit. Kortom: een hele fijne tuin om in te zijn. Het voordeel was destijds, dat er geen achterom in de tuin was en is, dus onze dochter kon niet ongezien aan onze aandacht ontsnappen. Later zagen we het niet hebben van een achterom niet als een nadeel. Onder de trap was genoeg ruimte voor het stallen van onze fietsen”.  

Tweede verdieping
Ruimte was verantwoordelijk voor het woongenot van de familie, die in de loop der tijd nog met twee zoons werd uitgebreid. “Ruimte was er genoeg  in het huis”, aldus Paul. “De kinderen hadden ieder een eigen kamer. Toen de jongens een jaar of 10 waren hebben we we er  zelf een extra verdieping op laten zetten, waardoor er twee mooie slaapkamers en een speelzolder gerealiseerd konden worden. Verder hebben we veel vertoefd in de nieuwe grote woonkeuken van 18m2, gelegen aan de straatzijde. Hierdoor zag je de levendigheid van de stad aan de keukentafel voorbijkomen”.

De familie kocht het huis van een dame, die er gewoond had sinds haar geboorte in 1910. Aangezien de woning in nagenoeg originele staat verkeerde, diende er een hoop aan te gebeuren. Het leidingwerk werd vernieuwd, er werd dubbel glas gezet en de begane grond vloer werd in 2018 beton en kreeg vloerverwarming. Van de keuken in het oorspronkelijke bovenhuis werd een badkamer gemaakt, en het toilet daar werd een waardig tweede toilet. In de oorspronkelijke keuken beneden werd een berging gerealiseerd. Paul: “Bij dit alles hebben we geïsoleerd wat we konden. De vervangen vloer heeft goede isolatie, evenals de dakopbouw uit 2000. Deze voldoet aan de normen van die tijd, met een dikke isolatie laag. Verder zorgt de dubbele beglazing ook voor isolerende werking”. 

Goede buur
Hij wil nog één niet geheel onbelangrijk ding kwijt. “We hebben hele fijne buren gehad. Dat droeg zeker bij aan ons woongenot”.        

Willemstraat 63, Delft
Vraagprijs is: 695.000 k.k.
Woonoppervlak is: 161m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding