Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen

SCHIPLUIDEN- “Geen dertien in een dozijn huis”. Zo omschrijft bewoonster Doris de Rooij de karakteristieke, uit 1840 stammende woning in Schipluiden, die ze samen met haar vriend Sirik bewoont. En ze weet nog iets zeker: dat de nieuwe bewoners heel veel geluk gaan hebben met het huis aan de Dorpsstraat. “Die komen in een gespreid bedje, want er is veel aan verbouwd de afgelopen jaren”. 

Zo is van drie kamers één gemaakt op de bovenverdieping, de open trap verplaatst, een nieuwe keuken geplaatst, boven een nieuwe vloer gelegd, de woonkamer en het dak geïsoleerd en het afgelopen jaar nog een nieuwe badkamer geplaatst. Tevens is begin vorig jaar de binnen boel nog geschilderd. “Alles is goed bijgehouden. Vooral beneden is de blikvanger als het gaat over een moderne en frisse uitstraling”, aldus Doris. Verder noemt ze de mogelijkheid voor het realiseren van een badkamer boven, en het creëren van een werk- of slaapkamer in de achterkamer, die het stel nu als bergruimte gebruikt. Ook zou op de originele balken tegen het plafond op de bovenverdieping een vliering kunnen worden gemaakt. Verder zijn er door het hele huis veel groepen voor aansluitingen van elektra. Een klusser kan in de woning dus desgewenst zijn hart ophalen.

Totaalplaatje
Viereneenhalf jaar geleden verliet Doris haar flatje in Den Haag om met vriend Sirik samen te gaan wonen in Schipluiden. Deze had zijn woning in Delft al jaren daarvoor ingeruild voor het karakteristieke pand aan de rustige Dorpsstraat. “Er werd veel aan verbouwd en toen alles af was ontmoette hij mij”, vertelt de fortuinlijke vriendin. Zij haalde haar woongenot uit de ruime en lichte opzet van de woning, waarin bijvoorbeeld plaats was voor een mooie zithoek bij het raam, en de keuken met steigerhouten wand. “Een echte blikvanger”, noemt Doris het eigen ontwerp van vriend Sirik. “We laten ook alles wat vast zit in de keuken, zoals de combi oven en de vaatwasser, achter voor de nieuwe bewoners”. In de diepe tuin op het noordwesten, inclusief tuinhuis, kun je vrijwel de hele dag genieten van de zon. Maar ook buiten de woning kan de bewoonster de nodige pluspunten opnoemen. “Schipluiden is een fijn dorp, met fijne mensen en goede buren. Qua faciliteiten zit het ook goed. Er is een AH om de hoek, er is een bloemenzaak, een kapper en een beautycentrum. Het woongenot is eigenlijk een optelsom, het gaat om het totaalplaatje”.

Reuring
En dan komt het toch tot de hamvraag: waarom dan verhuizen, en niet naar de minste locatie Amsterdam? Doris heeft hierop een simpel antwoord. “We missen de reuring van de stad. Daar loop je de deur uit en pakt een terrasje of een bioscoopje, of gaat naar een festival. Dat kan vanuit Schipluiden ook richting Delft, maar het is toch anders als je ervoor vanuit een dorp naar de stad moet. Niet dat het in Schipluiden saai is, integendeel. Het is er rustig, maar in de zomer zijn er toeristen en varen er bootjes, en worden terrasjes en restaurantjes bevolkt. Er is dan genoeg reuring, maar voor ons net iets te weinig. Dat is een puur persoonlijk ding”.

Dorpsstraat 23, Schipluiden
Vraagprijs is: 539.000 k.k.
Woonoppervlakte is: 141m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding