Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen

DELFT- Na twintig jaar met veel plezier in de Tak van Poortvlietstraat te hebben gewoond, is het tijd voor René van Rij, zijn vrouw Enikõ en hun dochter om te beginnen aan de volgende stap in hun leven: verhuizen. De wens was een huis met een grotere tuin en toch dichtbij familie en vrienden. “We hebben dat huis gevonden, in de buurt, en blijven zeker terugkomen vanwege de contacten met de buren en de vrienden die we hier de afgelopen twintig jaar hebben gemaakt”. 

Dit laatste zegt veel over de buurt in de gewilde wijk Hof van Delft. “Het is ook een kinderrijke buurt”, aldus René. “In de straat wonen veel kinderen, een pannenkoekenfeest hoort er elk jaar bij. Enikõ vult aan: “Er zijn ook goede contacten met de scholen in de buurt. In de Widarschool mogen we altijd met de buurtbewoners onze nieuwjaarsreceptie houden”.

Ideale combi
De buurt is niet alleen gezellig, maar heeft ook alle faciliteiten bij de hand. René: “Op de hoek zit een AH, het sportfondsenbad is binnen handbereik en een basis-, middelbare en internationale school aan het eind van de straat. Het Wilhelminapark is vlakbij en je zit op een kilometer afstand van de A4. Het centrum van Delft is vijf minuten fietsen. De straat is rustig en op loopafstand heb je alle “vertier”. Een ideale combinatie en een aanrader voor de toekomstige bewoners”.

Wie van pril dierengeluk houdt, kan ook zijn hart ophalen op dit adres. Vanuit huis heeft men namelijk zicht op een ooievaarsnest op de schoorsteen van het Sportfondsenbad. “Een jaar of vijf geleden hebben we hier een inzamelingsactie gedaan voor het plaatsen van dat nest. En nu zitten er jongen in”, aldus René.

Ruim slapen
Het huis biedt veel woongenot. Een fijne, ruime woonkamer met een mooie erker zorgt voor een lichte ambiance. Op iedere verdieping is een toilet, en aan de achterkant is uitgebouwd, met een mooie open keuken. “En dan de opbouw. We hebben een zeer ruime master-bedroom”, aldus Enikõ. “We hebben de ruimte zeven bij vier gelaten en hebben nu maar liefst achtentwintig vierkante meter slaapkamer”, valt René haar bij. “De lichtkoepel in het dak geeft veel licht in huis, vooral de spiegels aan de binnenkant ervan zorgen voor licht tot beneden in de gang”.

De zonnige achtertuin heeft een achterom en een ruime stenen berging. René: “Deze heeft openslaande deuren naar de poort toe, waardoor mijn motorfiets er doorheen kon. Er zit een water-, gas- en afvoeraansluiting en er is veel ruimte. Met veel plezier heb ik er mijn hobby’s uitgevoerd, het is van alle technische gemakken voorzien”. 

Zeer zuinig
Veertien zonnepanelen op het dak zorgen volgens René dat er op jaarbasis nagenoeg niets hoeft te worden betaald aan elektriciteit. “Mijn doorgeslagen hobby was het energiezuinig maken van de woning, en dat is goed gelukt. Het energielabel is B. De woning is overal goed geïsoleerd en de woonkamer en keuken zijn voorzien van vloerverwarming in een betonnen vloer”.      

Tak v Poortvlietstraat 26, Delft
Vraagprijs is: 495.000 k.k.
Woonoppervlak is: 111m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding