Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

DELFT- Tien jaar bewoonde Iris van Leeuwen in haar eentje dit 4-kamer appartement in de Kuyperwijk-zuid. Nu het tijd is voor een volgende fase in haar leven, gaat ze zich met haar vriend settelen in een koopwoning in Ypenburg. Gezinsuitbreiding en een tuin zijn twee felbegeerde doelen die daar hopelijk gerealiseerd zullen gaan worden.

Bepaalde dingen uit de omgeving gaat Iris zeker missen, zoals het gezellige buren contact en het nabijgelegen Hof van Delft park, waar ze vaak met haar uitlaathond te vinden was. Op de goede sociale contacten in het appartementencomplex gaat ze straks zeker positief terugkijken. “We hebben veel lol met elkaar. We hebben een groepsapp en eens in de zoveel tijd een gezellige buurt barbecue. Er is een actieve VVE, waarvan ik één van de leden ben”. 

De buurt
Ook naast het park en de buren is er veel positiefs te melden over de omgeving. “Je kijkt sowieso aan beide kanten uit op groen”, aldus Iris. “Aan de achterkant kun je op het balkon, met zicht op de gezamenlijke tuin, in alle rust genieten van allerlei soorten vogels. Aan de voorkant kijk je precies tussen twee huizenrijen door. En aangezien de woning op de derde verdieping zit, heb je geen inkijk”.

De ligging ten opzichte van centrum, Openbaar Vervoer, zwembad en winkels is ook gunstig. “Je fietst in tien minuten naar het centrum, het Sportfondsenbad is op vijf minuten loopafstand en de Plus, DA en AH aan de overkant”. Als ontsluitingsweg is de Prinses Beatrixlaan een gunstige uitvalsbasis.

De woning
Iris noemt het appartement leuk voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen. Ze is tien jaar geleden voor de woning gevallen vanwege de lichtinval en het ruime gevoel dat deze haar gaf. “Het is een open indeling. In de grote woonkamer, die uitgebroken is en uit een woon- en eetgedeelte bestaat, is over de hele breedte een raampartij. Dit zorgt voor een licht en ruimtelijk geheel”, zo zegt ze.

Verder roemt ze de sowieso speelse indeling van de woning en de grote bergruimte. “Er is een grote kelder en boven in de slaapkamer is over de hele breedte bergruimte gecreëerd”. In de afgelopen twee jaar zijn een nieuwe badkamer en toilet gerealiseerd. In de badkamer zijn afzuiging en een raampje aanwezig.

Bijzonderheden zijn verder de hardhouten vloer in de woonkamer en de nieuwe oven, inductie kookplaat en wasbak in de keuken. Ook in de keuken bevindt zich een barretje en de netjes in een kastje weggewerkte cv-ketel. Deze laatste wordt overigens nog vernieuwd, zo meldt Iris.  

Aan de voorkant op het zuidwesten zijn elektrische screens bevestigd. “Deze houden de warmte goed tegen”, aldus de bewoonster. Een handigheid met het oog hierop zijn de naar binnen openslaande ramen, zodat er een raam open kan als het screen naar beneden is. Aan de achterkant zijn kunststof kozijnen aangebracht, de voorkant is voorzien van hardhouten. De VVE laat elke vijf jaar de buitenboel schilderen. Parkeren in de buurt tenslotte, is gratis en nooit een probleem.

Gunstig gelegen licht en ruim appartement

Van Almondestraat 82, Delft
Vraagprijs is 267.500 k.k.
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1