Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen

DELFT- “Het luxe gevoel, het comfort, ik kan niet anders zeggen!”, is het antwoord van Inge Clausing op de vraag wat haar het ultieme woongenot geeft op Raam 70. Omdat ze sowieso gecharmeerd is van het wooncomplex in het voormalige gebouw voor Weg- en Waterbouwkunde en de aansluitende bibliotheek van de TU, gaat ze verhuizen binnen de muren van dit Rijksmonument. Om de hoek, in de U-vorm aan het Oostplantsoen, is iets meer ruimte voor de hobby van haar en haar partner. 

Meer ruimte voor hun instrumenten is de enige reden waarom de muzikanten gaan verkassen. Want verder is het meer dan prima toeven op het huidige adres. Inge: “Het is zo comfortabel en veilig wonen. Het gevoel van luxe omarmt je als je kijkt naar de visgraat parketvloeren beneden en boven, de badkamer met mooie kranen en de hoge ramen en het hoge plafond in de huiskamer met zicht op de vide”. 

Daarmee is meteen het paradepaardje van de woning benoemd. Een zogenaamde “vide” is een open ruimte, die over meerdere verdiepingen doorloopt. Deze ontstaat wanneer een deel van het plafond is weggelaten, waardoor vanuit de ruimte op de bovenste etage naar beneden kan worden gekeken. Vanuit de vide, waar nu de muziekinstrumenten als keyboard, basgitaar en versterkers zijn neergezet, kijkt Inge zo in haar huiskamer. “De vide is afgeschermd met glas en kan ook open. Hij was er al toen wij hier kwamen wonen en de taxateur was lyrisch over de constructie”. 

Zo te betrekken
De maisonnette is gerealiseerd in 2002 bij een grootscheepse renovatie van het uit de 20-er jaren van de vorige eeuw stammende complex. Inge en haar partner trokken er twee jaar geleden in. “Het was toen letterlijk instap klaar en is dat nu nog steeds”, aldus de bewoonster. “Wij hoefden er werkelijk niets aan te doen, op het witten van een plafonnetje na. En dit zal ook gelden voor de toekomstige bewoners. Je kunt het met recht een luxe appartement noemen!”

Alleen maar voordelen
De maisonnette is volledig geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing. In de bijkeuken is plaats voor een wasmachine, droger en vriezer. Daar staat ook de warmtevoorziening en is een wasbak gerealiseerd. Parkeerproblemen kent men niet in het complex. De auto kan comfortabel worden gestald in de parkeergarage onder het gebouw. Voor een tweede auto kan een parkeervergunning voor buiten worden gekocht. De fiets kan men kwijt in de gemeenschappelijke fietsenberging. De maisonnette heeft geen balkon, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de aanwezigheid van een gemeenschappelijk dakterras en dito tuin. “Als je wilt spring je zo naar buiten”, aldus Inge.

Zij roemt de centrale ligging van de unieke woonlocatie in het noorden van de historische binnenstad. Binnen loop- of fietsafstand liggen winkels, centraal station, tramhalte, Rijn-Schiekanaal en Delftse Hout. Ook uitvalswegen A4, A12 en A13 zijn nabij. “We wonen hier net buiten de drukte, maar in tien minuten ben ik op de markt bijvoorbeeld. Ideaal, ik ga niet meer weg uit Delft!”

Luxe instapklare 3-kamer maisonnette

Raam 70, Delft
Vraagprijs is 529.000 k.k.
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding