Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

wonen

DELFT- Vier jaar heeft Oscar Verbeek met zijn samengestelde gezin met veel plezier gewoond aan de Leehoeve in de gewilde wijk Harnaschpolder. “Een licht en ruim huis in een rustige straat en fijne buurt, met uitzicht op blijvend groen”, zo omschrijft hij in het kort de woning op nummer 6.

Ideaal voor groot gezin
Aan de woning ligt de verhuizing dan ook geenszins. “Voor een groot en/of samengesteld gezin is dit een ideale woning, doordat deze vijf slaapkamers heeft. Wij hebben van een grote kamer twee kamers gemaakt en de derde verdieping anders ingedeeld, waardoor er ook twee slaapkamers gecreëerd zijn. Daar is overigens aan de voorkant ook een groot balkon aanwezig. Huizen waarbij iets dergelijks mogelijk is, zijn best moeilijk te vinden”, aldus Oscar, die op deze manier ruimte kon bieden aan vier kinderen in de leeftijd van 16 tot 22 jaar. “Doordat de kamers zo ruim zijn, is er voldoende ruimte voor kasten en dus bergruimte aanwezig”, vult hij aan.

Bedrijfsruimte in achtertuin mogelijk
Bergruimte is ook te vinden in de zonnige achtertuin. De berging aldaar is echter ook op andere manieren te gebruiken volgens Oscar. “Er is verwarming, internet en afzuiging aanwezig, dus de ruimte is ook heel goed te gebruiken als bedrijfsruimte. Sommige buren hebben deze ook als zodanig in gebruik, bijvoorbeeld als schoonheidssalon of kantoor. Het voordeel is ook, dat je via deze achterruimte de tuin en het huis in kan. Als je op de (gratis) parkeerplekken achter het huis parkeert, hoef je niet om te lopen”.

Kinderen kunnen veilig spelen
Oscar omschrijft de straat als rustig, omdat deze doodlopend is en er daarom niet veel verkeer doorheen gaat. “Daardoor is dit ook een veilige omgeving voor spelende kinderen”, zo meldt hij. Verder is er ontheffing voor twee auto’s voor de “knip” aan de Kristalweg, waarover je zo in Delft bent. “En als je de hoek omgaat zit je zo in Den Hoorn. Winkels zijn dus aan beide kanten in de buurt, evenals scholen en kinderopvang. Verder ligt de woning gunstig ten opzichte van de ontsluitingswegen A4 en A13 en de bushalte”.

Sociaal
De buurt noemt de bewoner sociaal, waar men in positieve zin op elkaar let. “Er is een gezonde sociale controle. Ook hebben we een buurtapp, waarin dingen gedeeld worden variërend van: “Wie heeft er nog zegeltjes over” tot “Driewieler in de aanbieding”. Een buurt barbecue hoorde er ook bij”.

Uitstekend voor zonnepanelen
De isolatie van de dubbel beglaasde woning is ook een punt dat Oscar niet onbenoemd wil laten. Het Energielabel A zegt genoeg. “In de zomer is de woning goed koel, en in de winter hoef je niet hard te stoken. Verwarming vindt plaats door middel van stadsverwarming, en het voordeel daarvan is dat je geen installatie hoeft te onderhouden en dat de prijzen ook niet ongunstig zijn. Wij hebben geen zonnepanelen op het dak, maar dat leent zich daar wel uitstekend voor”.        

Ruime en rustig gelegen 6-kamer woning in groene, sociale buurt

Leehoeve 6, Delft
Vraagprijs is: 585.000 k.k.
Woonoppervlak is: 132m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding