Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

DELFT- “Het beste uit twee werelden”. Zo omschrijft Ruben Laguna (40) zijn ouderlijk huis, waar hij samen met zijn vijf jaar oudere broer Oscar opgroeide. “Het is rustig gelegen in de binnenstad, maar met twee stappen ben je in het bruisende centrum”. Een ideale combinatie dus voor mensen die gesteld zijn op hun rust, maar wel van de gezelligheid van de stad houden.

Vanuit de karakteristieke bovenwoning uit 1882 heb je door de glas in lood ramen in de woonkamer uitzicht op de gracht en de Nieuwe Kerk. De Markt, Paardenmarkt en het Doelenplein zijn letterlijk om de hoek. De Paardenmarkt is tevens een belangrijke uitvalsbasis met het oog op parkeren. “Het is daar betaald parkeren en parkeren voor vergunninghouders, en er is altijd plek”, aldus Ruben. De OV-verbindingen zijn prima met het Centraal Station en tram- en bushalte in de nabijheid. De snelweg is goed en snel te bereiken. 

Goed onderhouden in alle opzichten
Zijn ouders kochten het huis in 1980, samen met de onderburen. Daarna werd het gesplitst in een beneden- en bovenwoning. Ruben: “De onderburen hadden een aannemersbedrijf en zorgden er mede voor dat alles goed onderhouden werd. Zo hebben zij bijvoorbeeld het dak gerenoveerd. Door de goede zorg voor het huis hebben we nooit serieuze bouwtechnische problemen gehad. En hoewel de woning sowieso niet heel gehorig is, is toch speciaal voor de onderburen op de slaapkamers onder de nieuwe vinyl vloer een geluiddempende ondervloer gelegd”. De onderburen, met wie de band altijd goed geweest is, wonen er overigens nog steeds.

De woning
In de lichte woonkamer ligt een laminaat vloer. De keuken met combi-magnetron, vaatwasser en gas kookplaat omschrijft Ruben als “net en tijdloos”. “De smaak is er een die over vijf jaar nog steeds prima is”, zo zegt hij. Op beide verdiepingen is wasgelegenheid gecreëerd, met aansluiting voor een wasmachine. Op de eerste betreft dit een doucheruimte en op de tweede een badkamer met badkuip. Grenzend aan de keuken bevindt zich het ruime zonne-dakterras op het oosten, waar je vanaf de ochtend tot in de namiddag van de zon kunt genieten.

Ruimtelijk gemaakt
Sinds zijn Spaanse vader en Nederlandse moeder het huis gekocht hebben, is er volgens Ruben veel aan verbouwd. “Het is steeds opgeknapt en zoals gezegd goed bijgehouden. Uiteindelijk zijn afgelopen zomer de muren nog gestuct en de verlaagde plafonds eruit gehaald, zodat het ruimtelijker is geworden. Vijf jaar geleden is de buitenboel nog helemaal geschilderd”.  

Altijd gezellig
De moeder van Ruben en Oscar overleed afgelopen juni en hun vader was haar al eerder voorgegaan. Aan de beide zonen nu de taak om het huis te verkopen. Dit gaat hen best aan het hart, vanwege de warme herinneringen eraan. “Ons huis was altijd het verzamelpunt voor onze stapavondjes. Onze vrienden kwamen dan hierheen en zorgden voor reuring. Daarnaast hebben we er ook vele gezellige momenten met familie en vrienden beleefd. Het was een warm nest”.

Sfeervolle en goed onderhouden 4-kamer bovenwoning

Verwersdijk 110, Delft
Vraagprijs is: 439.500 k.k.
Woonoppervak is: 89m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1