Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen

DELFT- Vijf jaar lang genoot de zoon van Nico Klay van deze comfortabele en ruime woning middenin het centrum van Delft. De student economie bewoonde de bovenwoning met drie andere studenten. Maar de vele colleges in Rotterdam maakten het forenzen naar de havenstad niet langer praktisch. Daarom is besloten tot een verhuizing dichter bij het vuur. “Met een beetje pijn in het hart”, aldus vader Nico.

Want het is fijn wonen aan de Nieuwstraat, waar de Delftse historie overal voel- en zichtbaar is. “Aan de achterkant heb je uitzicht op de Oude Jan en aan de voorkant op de Hippolytuskapel. Dit zijn de markeringspunten in een historische stadswandeling door Delft, en het zicht erop is één van de plussen van het huis.” 

BBQ-en onder toeziend oog Oude Jan
Behalve de ligging in hartje historisch centrum heeft de woning namelijk nog meer positieve punten volgens Nico. “Bijvoorbeeld de ruime woonkeuken uit 2018 aan de voorzijde, de gezelligste kant in verband met de reuring van de straat. En de rustige, koele slaapkamer aan de achterzijde, waar het in een warme zomer heel goed toeven is. Het raam kan in alle rust open en de omgeving is groen. En wat te denken van het balkon, met openslaande toegangsdeuren, waar je in de middag en avond de zon hebt. Hoe heerlijk is het om daar met de terrasdeuren open en de Oude Jan op de achtergrond te BBQ-en of borrelen in de avondzon.”

Nico omschrijft het huis als heerlijk ruim, zowel met het oog op leef- als bergruimte. “Tijdens COVID, toen je erg op je huis was aangewezen, is dit wel gebleken. Er werd toen heel intensief in geleefd, en in alle ruimtes was dit goed mogelijk met behoud van privacy. In de ruime gang is alle ruimte voor een praktische grote bergkast. Daarnaast heeft de achter slaapkamer over de gehele breedte een ruime kastenwand. Op de tweede etage zijn de twee kleinere slaapkamers eenvoudig terug te brengen naar één grote, zoals die oorspronkelijk was. Ook kan deze ruimte dan eventueel fungeren als tweede woonkamer.” 

Sleutelklaar
De woning, die oorspronkelijk uit twee appartementen met aparte huisnummers bestond, is begin 2018 verbouwd tot één appartement. Keuken en badkamer stammen uit die tijd en zijn dus nog zo goed als nieuw. Door de hele woning ligt een mooie Jatoba lamelparketvloer, een wat dikkere houten vloer. “Toen mijn zoon er in 2018 in trok was de woning sleutel klaar en dat is ze nu nog steeds”, aldus Nico. “Een gordijntje en een meubeltje erin en klaar ben je! Qua stookkosten scheelt het enorm dat er boven- en onderburen zijn, die ook verwarmen. En die overigens ook nog eens heel prettige buren zijn in de VVE. Alles gaat in goed overleg en niemand doet ingewikkeld.”  

Voor degenen, die het bruisende centrum van Delft in de zomer een dagje wil verruilen voor het strand heeft Nico goed nieuws. “Je zit zo bij de tram, die je binnen twintig minuten naar Scheveningen brengt. Het station is op loopafstand, dus reizen met het OV is sowieso makkelijk te doen. Overigens is Delft wel een echte fietsstad, dus doe je ook veel op de fiets!”            

Ruime 5-kamer bovenwoning in hartje historisch centrum

Nieuwstraat 10a, Delft
Vraagprijs is: 500.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 101m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding