Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

wonen

DEN HOORN- Anneke van den Ende-Kalkman en haar twee zussen kijken met veel liefde terug op hun jeugd in deze vriendelijke, warme en knusse woning. Nu de laatste bewoner, hun moeder, is overleden, hopen ze dat de nieuwe bewoners er net zulke mooie herinneringen gaan maken.  

Het huis dat iedereen kent
“We hebben er als gezin fijn gewoond. In de aparte keuken stonden we altijd met elkaar te praten en op de eerste verdieping, waar de bedstee is, speelden wij vaak. De bedstee is gemaakt toen ik een jaar of 12 was en werd als logeerbed gebruikt. We hadden ieder een eigen kamer en in huis was het altijd behaaglijk. Er is overal dubbele beglazing en een goede verwarming. Op de ruime zolder, bereikbaar met een vlizo trap, is heel veel bergruimte”, aldus Anneke over “Noord Hoorn”, het huis dat iedereen kent en waar haar vader al met zijn ouders woonde voordat ook haar moeder er na hun trouwen kwam wonen.

Mooie stille plek
De ligging van de eind jaren ‘30-woning op een perceel van 1519 m2 droeg veel bij aan het woongenot, zo vertelt ze. “Het is een mooie, stille plek, waar je de vogeltjes hoort fluiten en met de hond heerlijk kunt lopen achter het huis bij de waterzuivering/AWZI. De waterzuivering aan de zijkant is de garantie dat er nooit meer gebouwd gaat worden, dus de rust blijft. Ook ligt het huis heel centraal ten opzichte van diverse woonplaatsen. Zo ben je met de fiets en met de auto zo in Den Hoorn. Aan de andere kant over de brug liggen Rijswijk en Delft. Zo ben je bijvoorbeeld zo in winkelcentrum De Bogaard of in de supermarkt aan de Foreestweg. Aan de noordkant liggen Wateringen en de kust van het Westland. Ook zijn snelwegen dichtbij.”

Klussers kunnen hart ophalen
Het huis en het grote stuk bijbehorende grond bieden vele mogelijkheden. Uitbouwen naar de tuinkant, de aangebouwde schuur verlengen en de huiskamer verbreden zijn voorbeelden en uitdagingen voor de echte klussers. 25 Jaar geleden is er een grote verbouwing geweest, waarbij een nieuwe keuken is geplaatst en de bijkeuken is opgeknapt. Dit alles, en bijvoorbeeld ook de badkamer, is uiteraard aan te passen aan de wensen van tegenwoordig. “Ook kun je in de schuur aan het huis een eigen bedrijfje beginnen en in de grote kas je eigen groente verbouwen”, aldus Anneke, wiens ouders ooit een klein tuincentrum op deze locatie hadden en er ook komkommers en tomaten kweekten. “In de tuin is ruimte voor fruitbomen en het houden van dieren, of spelen op het gras, zoals wij deden vroeger. De hele bloementuin is voorzien van een automatische sproei installatie. Je hebt in de tuin de hele dag zon en op het terras zit je altijd in de luwte. Vanaf februari kun je er al buiten zitten”, vervolgt ze.

Unieke woningwebsite
Verdere bijzonderheden zijn de ligging aan een vaarroute, de waterput in de tuin, de aanwezigheid van een carport, en de beschikbaarheid van een speciale aan deze woning gekoppelde website. Deze unieke service van Van Daal Makelaardij maakt het zoeken naar informatie over deze keurig onderhouden en idyllisch gelegen woning in het buitengebied nog comfortabeler.

Noordhoornseweg 12,Den Hoorn
Vraagprijs is: 1.300.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 144m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding