Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

wonen

DELFT- In drie jaar tijd hebben Jip Lagerberg en zijn vriendin Zilver Merx dit appartement in het populaire Westerkwartier geheel laten renoveren tot een instapklare en sfeervolle benedenwoning. Nu alles klaar is, gaat het stel verhuizen. “Naar drie straten verderop, want we wilden wel in deze leuke wijk blijven.” Dat hun nieuwe onderkomen wel weer een “opknappertje” is nemen de twee graag voor lief. “We vinden het leuk om te doen.” 

Gemoedelijke sfeer
De reden voor de verhuizing is een heel plausibele voor een jong stel. Jip: “We wilden doorgroeien. Toen we dit appartement drie jaar geleden kochten studeerde Zilver nog. Nu heeft ze een vaste aanstelling en hebben we financieel meer mogelijkheden.” Het stel wilde echter wel heel graag in de wijk in de in ontwikkeling zijnde Spoorzone blijven. “Er hangt hier een gemoedelijke en betrokken sfeer. Met oud en nieuw viert de hele wijk feest op een centraal punt en spreek je je buurtgenoten. Er wonen hier veel “stadse” mensen die lekker de deur uit gaan. Dat kan ook prima, want binnen twee minuten zit je in het centrum.”

Rondje stad
Volgens Jip is dit voordeel ook één van de dingen die woongenot geven. “Als je op zomeravonden vrienden over de vloer hebt en je zit met de schuifpui (met schuifhor erin) open en je besluit nog even een rondje stad te doen, ben je daar zo. Het is gewoon een mooie combi van wonen in een rustige straat met vertier als het ware om de hoek.” Ook als je de stad uit wilt is dit in een handomdraai gebeurd met uitvalswegen A4 en A13 in de buurt. “En in Delft zelf sta je eigenlijk nooit vast in het verkeer”, aldus Jip.

Veel bergruimte
In het kader van het woongenot noemt Jip verder de verassend grote woonkamer. “Deze is vrij hoog en redelijk breed, zodat de wat grotere meubelen er prima in passen. Door de open keuken kun je toch contact met elkaar houden als de één staat te koken en de ander op de bank zit.” Ook de hoeveelheid bergruimte en de efficiënte inpassing daarvan in de woning roemt hij. “Er is superveel kastruimte met een trapkast en twee grote inbouwkasten. Verder is er boven de badkamer een zoldertje, een flinke ruimte waar je veel kunt bergen. Het is gewoon een ruime en efficiënt ingedeelde woning waarin je niet hutjemutje zit.”

Recente vernieuwingen
De volledige renovatie heeft mooie dingen opgeleverd. Zo is de tuin, waar je in de zomer de middagzon hebt, in 2020 opnieuw ingericht. De keuken is opnieuw geplaatst in 2021 en in dat jaar is ook het dak vernieuwd. De badkamer is vorig jaar nog opnieuw betegeld en gevoegd. De combi ketel dateert uit 2019. De woning is voorzien van dubbel glas en het plafond is goed geïsoleerd.

Alleen ander verfje
Door het vele werk dat Jip en Zilver in hun appartement hebben gestoken, is het eigenlijk instap klaar te noemen. “Als je de kleur niet mooi vindt doe je er een ander verfje op en verder kun je er zo in”, omschrijft Jip treffend.                  

Nieuwe Schoolstraat 54, Delft
Vraagprijs is: 325.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 54m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding