Afbeelding
Foto: Eline v Tilburg

Huis te koop wordt deze week aangeboden door V&W Makelaars

wonen

DELFT- Sinds januari van dit jaar wonen Constance en Cees naar volle tevredenheid in dit moderne, duurzame huis in het gewilde project Poortmeesters. Maar na een weloverwogen beslissing verhuizen ze naar het Westland om dichter bij de ouders van Constance te wonen, voor wie zij mantelzorger is. 

A+++
De woning is een energie neutrale woning, waaraan Energielabel A+++ is toegekend. Met het oog op de gasprijzen en de winter voor de deur zeker de moeite waard. Contance: “Er wordt verwarmd via een warmtepomp, op het dak liggen zonnepanelen en er is vloerverwarming/koeling waarop een naadloze gietvloer is aangebracht, afgewerkt met hoge plinten.” Ook de bergruimte dient niet vergeten te worden. “Er is een inpandige berging, waar je met gemak een motor en fietsen kwijt kunt, en dan nog ruimte over hebt. Hier is ook een aansluiting voor wasmachine en droger. Wij hebben zelf een extra wasmachine en droger aansluiting op een van de slaapkamers aangebracht. Hier is ook een kastenwand aanwezig en mochten de nieuwe bewoners deze slaapkamer weer nodig hebben, kunnen wasmachine en droger dus weer gewoon naar beneden en de kastenwand verplaatst worden naar de grote ouder slaapkamer. Op de eerste verdieping is het overigens ook mogelijk een slaap- of werkkamer te creëren door een scheidingswand te plaatsen.”

Grootste water neutrale dak
Alhoewel de twee de voor hen beste keus maken, laten ze toch met pijn in het hart deze prachtige woning achter, die hen veel woongenot gaf. “Bijvoorbeeld door het vrije uitzicht op aan de ene kant de binnentuin en aan de andere kant de autovrije straat, waar eind 2023 een park aangelegd gaat worden. De binnentuin bovenop het dak van de parkeergarage is het grootste water neutrale dak van Nederland. Over de gehele dakoppervlakte is een regenwaterbuffer aangebracht, met daarbovenop groene terrassen en bestrating. De buffer wordt gebruikt voor het automatisch irrigeren van de planten en bomen in de binnentuin en de terrassen. ‘s Avonds is de binnentuin ook nog eens leuk verlicht. Aansluitend aan de binnentuin hebben we een onderhoudsvrije achtertuin. Hier kun je als je thuiskomt van het werk genieten van de middag- en avondzon.” Ook noemt Constance “de hele fijne buren, van gezinnen tot samenwonenden tot singles, waar veel contact mee is en veel onderlinge hulp via de burenapp. Maar waarbij het ook prima is als je hier geen behoefte aan hebt.” Verder ervaart ze het als een genot, dat je met de auto de garage in kunt rijden en zo altijd droog thuis komt. “In de garage hebben wij ook een eigen parkeerplek en doordat je tot aan de deur van de berging kunt rijden kun je je boodschappen altijd makkelijk overbrengen.”

Meubeltje wisselen
Constance is trots op de instapklare, professioneel afgewerkte en zeer sfeervol ingerichte woning. “Het is in principe een kwestie van meubeltje wisselen”, zo zegt ze. “We laten gordijnen, jaloezieën, de kastenwand in de slaapkamer en in de berging achter en alle apparatuur in de prachtige woonkeuken ook. En over de paar dingen die we wel meenemen is altijd te praten!”

Mercuriuspad 11, Delft
Vraagprijs is: 745.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 132m2
V&W Makelaars
Coenderstraat 31
2613 SN Delft
015-2142909
www.vwmakelaars.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding