Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door V & W Makelaars

wonen

SCHIPLUIDEN- Roy Querfurth had een gelukkige jeugd in deze ruime woning in het landelijke Schipluiden. En wat is er mooier voor een kind dan hele dagen zoek zijn door slootje springen, varen op de Gaag en schaatsen? Roy en zijn zus en broer moesten daarom ook even slikken toen hun 81-jarige vader Wolfram aankondigde kleiner te gaan willen wonen in Zoetermeer. Maar wel met de gedachte dat het gezin dat hun ouderlijk huis gaat kopen, een prachtige tijd tegemoet gaat.

Vader Wolfram, die kunstenaar is en nog steeds actief daarin, gaat een nieuwe fase in zijn leven beginnen. Toen zijn vrouw Toos twee jaar geleden overleed, was voor hem de ziel uit het huis, waar ze vijftig jaar geleden als eerste bewoners kwamen wonen. De tachtiger gaat in Zoetermeer, waar hij een atelier heeft, compacter en gelijkvloers wonen. Het ruime en robuuste huis aan de Keenenburgweg is dus beslist niet debet aan zijn verhuizing.

Veel ruimte
Zoon Roy vertelt over de vele pré’s van deze goed onderhouden stenen woning. “Op de eerste verdieping, waar vroeger vier slaapkamers waren, is één van de slaapkamers doorgebroken. Hierdoor is een riante ouder slaapkamer gecreëerd, die uitkijkt over de mooie Wilgenlaan. Aan de achterkant van deze verdieping zijn elektrische rolluiken geplaatst. De zolderverdieping met dakkapel heeft een grote slaapkamer met wastafel en handige vaste kasten in de punt van het dak, dat is geïsoleerd, evenals de spouwmuren. Hierdoor is het tijdens hete zomers goed toeven in huis. Op de zolderverdieping is tevens een aparte ruimte voor wasmachine en droger. Beneden is de garage/carport omgebouwd tot een extra werkruimte, wat met het oog op het thuiswerken natuurlijk ideaal is. Het dak van deze ruimte is overigens uitermate geschikt om zonnepanelen te laten plaatsen, zoals een aantal buren al gedaan heeft. In de woonkamer is een mooie in de muur weggewerkte open haard, waar voor het onderhoud jaarlijks een schoorsteenveger langskomt.”

Plattelandsgevoel
Ook buiten de muren van de ruimtelijke woning is het aangenaam verblijven volgens Roy. “In de tuin op het zuidwesten zijn voldoende mogelijkheden om in de zon of de schaduw te zitten, mede door het elektrisch bedienbare zonnescherm. Verder kun je aan zowel de voor- als achterkant veilig naar buiten met het oog op verkeer. Het is veilig spelen voor kinderen, aan wie overigens ook veel is gedacht qua faciliteiten. Er zijn speeltuintjes, een kinderboerderij, een voetbal- en basketbalveld en een schaatsbaan in de buurt. Op de kinderboerderij kwamen wij als kind al en nu komen ook mijn ouders kleinkinderen er weer. Het is gewoon ideaal wonen voor gezinnen met kinderen, die mijns inziens ook steeds meer in opmars zijn in de buurt, die zodoende aan het verjongen is. Scholen en kinderopvang zijn in de buurt, evenals dokter, tandarts en supermarkt. Er is voldoende parkeergelegenheid om de woningen en parkeren is gratis. Kortom: alles is bij de hand in dit leuke, karakteristieke dorp waar je het plattelandsgevoel krijgt middenin de Randstad. Wij hopen dat het gezin dat hier komt wonen hetzelfde mooie traject meemaakt als wij hebben doorlopen in deze mooie dorpse omgeving!”                

Keenenburgwg 44, Schipluiden
Vraagprijs is: 485.000 k.k.
Woonoppervlak is: 132m2
V & W Makelaars
Coenderstraat 31
2613 SN Delft
015-2142909
delft.vwmakelaars.nl


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding