Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door V & W Makelaars

Algemeen

NOOTDORP- Aan deze bijzondere hofjeswoning ligt het zeer zeker niet dat Marc Roos en zijn vriendin Ingrid gaan verhuizen naar een jaren ‘30 woning in Delft. “We zijn toe aan een huis van ons samen, dat ook haar investering is”, is zijn simpele verklaring.

Iets voor samen
Marc woont al sinds 2006 aan de Margrijhof en Ingrid is daar negen jaar geleden bij gekomen. “We hebben het ook haar huis gemaakt, maar gaan nu voor iets van ons samen. We wilden meer reuring, dus de keuze is op Delft gevallen”.

Instapklaar
Het zal wel even wennen zijn voor het stel, als het van een volledig geïsoleerde woning met energielabel A naar eentje met label E vertrekt. Sowieso zullen Marc en Ingrid aan het pand in Delft nog heel wat dienen te verspijkeren. De nieuwe bewoner van de Margrijhof echter, hoeft dit geenszins te doen, want de woning is eigenlijk zo te betrekken. Marc: “Qua isolatie hoeft er niets te worden gedaan. Alles is geverfd en in 2016 is de hele keuken verbouwd en vernieuwd, inclusief het stuken van de wanden. De meest recente investering is een airco op de slaapkamer. Aan de achterkant, de zuidoost kant, staat lang de zon en ondanks de goede isolatie is het toch heerlijk als de airco aan kan als de zon op de kamer heeft gestaan”.

Bijzonder door vide
Marc zegt ooit gevallen te zijn voor de woning door de manier waarop deze beschreven werd. “Er stond dat het ging om een “beknopte 2 onder 1 kap”. Dat is het ook met 100 vierkante meter woonoppervlak. Door de vide, waardoor het woongedeelte op de eerste verdieping zit, lever je wat vierkante meters in, maar je hebt wel een bijzondere woning”.
Beneden is een grote woonkeuken met een deur naar de zonnige tuin op het zuidoosten. Boven is voldoende ruimte om naast een slaapkamer ook een hobby- of werkkamer te creëren. De woning wordt verwarmd door middel van stadsverwarming en er ligt een mooie parketvloer.

Alles in de buurt
Ook buiten is het goed toeven, met alle faciliteiten in de buurt. Wie het groen wil opzoeken voor een heerlijke wandeling kan terecht in de nabijgelegen Delftse Hout, het Balijbos en de Dobbeplas. Boodschappen doen is ook geen probleem met winkelcentrum De Parade op loopafstand. Verder zijn scholen, buurtspeeltuintjes en sportgelegenheid te belopen.
Wie het buiten Nootdorp wil zoeken wordt het ook makkelijk gemaakt. Uitvalswegen A4, A12 en A13 zijn goed en snel te bereiken, evenals de Randstad Rail. “En de tramlijnen 15 en 19 vertrekken praktisch voor de deur”, aldus Marc. “En hoewel je binnen no-time op de snelwegen zit, heb je er geen last van qua geluid of uitzicht”.

Veilig voor kinderen
Het wonen in een hofje levert verder veel rust op volgens Marc. “Het is autoluw, en er wordt langzaam gereden. Kinderen kunnen dan ook met een gerust hart buiten spelen, wat veelvuldig gebeurt. Ook voor ouders is dit een geruststellende gedachte. En er is altijd parkeerplek voor de deur”.

Instapklare 5-kamer eengezinswoning in autoluw hofje

Margrijhof 35, Nootdorp
Vraagprijs is: 415.000 k.k.
Woonoppervlak is: 100 m2
V & W Makelaars
Coenderstraat 31
2613 SN Delft
015-2142909
delft.vwmakelaars.nl


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding