Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

wonen

DELFT- Dat Joyce Geway met haar gezin gaat verhuizen, ligt geenszins aan de prettige eengezins tussenwoning in de gezellige Bomenwijk. “We wilden gewoon wat groter gaan wonen”, aldus de bewoonster, die in de acht jaar dat ze er woont haar gezin uitgebreid zag worden met nog een zoon.

Haar jongens zijn nu 8 en 3, en hadden aan de riante tuin op het zuiden een heerlijke speelplek. “De tuin is ook één van de redenen waarom we destijds voor dit huis zijn gegaan”, aldus Joyce. “Deze is dertien meter diep en dus heerlijk ruim. Groot genoeg om er een zwembad in kwijt te kunnen, en een leuk feestje in te houden. Maar ook ruim genoeg om eventueel een stuk in te leveren ten behoeve van een uitbouw. Dan blijft er nog voldoende plek over om heerlijk in de zon te zitten, want die heb je de hele dag. Daarom hebben we aan de achterkant wel een luifel. Als je deze uit zet en/of het gordijn dicht houdt, blijft het goed koel binnen”. 

Tuin en ligging doorslaggevend
De andere reden waarom het gezin destijds op de woning is gevallen, is de centrale ligging ten opzichte van diverse faciliteiten. “Het is  een toplocatie”, aldus Joyce. “Vlakbij de Delftse Hout en het centrum, met een supermarkt en een drogist op het pleintje hier om de hoek. Ben je een boodschap vergeten, kun je altijd dichtbij huis terecht”. Ook ontsluitingswegen A13 en A4 zijn vlakbij, evenals openbaar vervoer, scholen en sportlocaties. Op enkele minuten lopen van de woning is een speeltuintje gevestigd.

Gemêleerd gezelschap
Aantrekkelijk dus voor jonge gezinnen, die samen met oudere bewoners zorgen voor een prettige en sociale mengelmoes in de buurt. Joyce: “Onze directe buren zijn hele lieve oudere mensen, die tijdens vakanties zorgen voor onze post en plantjes. Het is echt jammer dat we hen moeten achterlaten. Aan de overkant wonen veel jonge gezinnen met kinderen in dezelfde leeftijd als de onze. Er is dus altijd wel iemand om mee te spelen”.    

Veel bergruimte
Ze omschrijft het huis als een fijne, lekker lichte doorzonwoning, met overal HR++ glas en geïsoleerde spouwmuren. Beneden is in de gang en keuken destijds een nieuwe betonvloer gestort en een nieuwe keuken geplaatst. De vliering, bereikbaar met een vlizo trap, is riant en daarom ideaal als bergruimte. “Tussen de woonkamer en de gang/keuken loopt de steunmuur door tot de vliering. Dit betekent dat de vliering loopt van de keuken tot aan de muur van de buren en dus riante afmetingen heeft. Het is zelfs mogelijk om deze door te trekken tot boven de slaapkamers, maar dan dient er wel een steunbalk geplaatst te worden”, aldus Joyce. Voor een enthousiaste klusser zou hier eventueel dus een mooi project van te maken zijn.

Nog meer berging is aanwezig in de tuin, waar zich een oorspronkelijke stenen berging en een nieuwere, grote houten berging bevinden. Deze laatste is groot genoeg voor het stallen van de fietsen. In de originele berging zijn wasmachine, droger en cv-ketel gevestigd. Kortom: een heerlijk huis met heel veel ruimte in een sociale buurt!    

Lijsterbeslaan 89, Delft
Vraagprijs is: 349.500 k.k.
Woonoppervlak is 74m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding