Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

DELFT- Veertien mooie jaren brachten Sarah Jane King en haar gezin door in dit zeer ruime en luxe herenhuis. Het voelde meteen goed toen zij en haar partner het kochten in 2007. Ze dachten toen dat dit voor altijd hun huis zou zijn, maar door verandering van werkplek kwam er toch een einde aan het Delftse sprookje. “Het is prachtig geweest, maar we moesten door. Very sad, but that’s life”, aldus de Engelse vanuit Zweden, waar het gezin zich inmiddels gevestigd heeft.

Sarah Jane was jarenlang werkzaam voor Ikea Delft. Echter, door overplaatsing naar het thuisland van de keten was ze gedwongen te verhuizen. Dit ging dus gepaard met de nodige pijn in het hart, want het gezin was verknocht aan de comfortabele woning, die bovendien gunstig gelegen is aan het Rijn-Schiekanaal met alle faciliteiten in de buurt. 

Herinneringen
We ervaren allemaal wel eens het gevoel dat iets gewoon goed zit. Sarah Jane had dit naar eigen zeggen bij de koop van het huis veertien jaar geleden. “De toenmalige bewoners hadden er meer dan veertig jaar gewoond, dus het moest daar wel goed toeven zijn. Vervolgens hebben we er prachtige herinneringen opgebouwd. Onze dochter en zoon zijn er geboren, we hebben er verjaardagen gevierd, Sinterklaas zien binnenvaren op het kanaal en in augustus het varend corso bewonderd. Vanuit dit huis was zoveel te zien, er was altijd wel iets aan de hand. We hadden goede buren, kinderopvang en zwembad in de buurt. We hielden van Delft met z’n mooie historie, waarbij we telkens weer iets nieuws ontdekten”.

Groots aangepakt
De Kings hebben de woning in 2007 grondig verbouwd. Sarah Jane: “Het waren al twee huizen in één, maar wij vonden het nog te gescheiden. We hebben het meer geïntegreerd door een muur weg te halen, zodat er sprake was van één hal. Verder was de keuken te klein voor zo’n groot huis en ook daar hebben we een muur weggehaald om deze te verruimen. Van een achterkamer hebben we de “laundry room” gemaakt, met ruimte voor wasmachine en droger. Op de eerste en tweede verdieping hebben we meer evenwicht gebracht door ervoor te zorgen dat er per verdieping met twee slaapkamers een badkamer is. Op de eerste zit de grote familie badkamer, op de tweede een stijlvolle boutique badkamer. Muren, vloeren en deuren hebben we gestript, zodat de oorspronkelijke houten vloer en ondergrond van de deuren tevoorschijn kwamen”.

Een markant accessoire in de huiskamer beneden is de bijzonder gekleurde gashaard. Onder de keuken en badkamers is vloerverwarming aanwezig. In de op het noordoosten gesitueerde tuin staat volgens Sarah Jane altijd wel iets van de volgroeide beplanting in bloei. “Het was er zo heerlijk, we hebben er de nodige picknicks gehad”, mijmert ze. De aansluitende serre nodigt jaarrond uit om lekker warm toch van een buitengevoel te genieten.

De Engelse benadrukt nog maar eens een keer het goede gevoel dat dit prachtige huis haar al die jaren heeft gegeven. “It just felt happy. I really wish we could stay here!”

Comfortabel herenhuis met “good vibes”

Oostsingel 86, Delft
Verkoopprijs is: 950.000,- k.k.
Woonoppervlakte is: 255 m2
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding