Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

DELFT- Het liefst zou Lenette Aalbrecht haar Delftse woning meenemen en in ‘s-Gravenzande neerzetten. “Dit betekent dat ik er met heel veel plezier heb gewoond”, aldus de bewoonster. Ze benadrukt dan ook dat het zeer zeker niet aan haar knusse appartement ligt dat ze gaat verhuizen naar een eengezinswoning in het Westland. “Maar eens een Westlander altijd een Westlander zeggen ze. We willen graag terug”.

Altijd bij elkaar
Maar wel met pijn in het hart dus. Lenette, die een winkel heeft gerund aan de Beestenmarkt, en haar vriend en dochtertje hebben er vijf jaar naar volle tevredenheid gewoond. Ook Lenettes andere twee kinderen, die vanwege co-ouderschap niet de volle tijd op het adres woonden, vonden hier een knus onderkomen. “Knus, dat is het goede woord”, aldus Lenette. “Alles is gelijkvloers, dus je bent eigenlijk altijd bij elkaar ook al zit je in aparte kamers. Verder is het altijd meteen behaaglijk als je ‘s-morgens opstaat. Wij hebben dan ook nauwelijks de verwarming aan. Als de zon op de woning staat, zorgen aangrenzende muren dat de warmte wordt vastgehouden. Dat behaaglijke en knusse, dat zal ik zeker gaan missen in onze eengezinswoning”.    

Precies goed
En dat is zeker niet het enige. De bewoonster noemt ook het mooie uitzicht op water en groen vanuit de huiskamer en vanaf het zonnige balkon op het zuidwesten. “Als de bomen in bloei staan of er ligt sneeuw, het is gewoon een prachtig gezicht. En het is een heerlijke doorzonwoning. In de zomer heb je al vroeg de zon en daar profiteer je dan de hele dag van. Je zit hier precies op het goede plekje”. Ook de bijzondere eikenhouten vloer met vloerdelen van 30 cm breed, die in het gehele huis ligt, laat Lenette met pijn in het hart achter.

Gespreid bedje
In de vijf jaar die het gezin er woonde, is alles aangepakt, op de badkamer na. Deze heeft echter wel een nieuwe vloer en dito wastafel gekregen. “Hij ziet er nog netjes uit”, aldus de bewoonster. “Toen we hier in trokken, werd twee weken later mijn dochter geboren. We hadden dus maar twee weken de tijd om te verbouwen. Keuken en toilet zijn vernieuwd, en de wasruimte vergroot en voorzien van een stalen schuifdeur. Verder is de woning voorzien van een alarmsysteem met camera, rolluiken, mechanische ventilatie en airco. De cv combiketel gaat op 4 mei aanstaande nog op onze kosten vervangen worden. Er komt dan een warmte terugwin unit in, zodat er bewust met energie wordt omgegaan. Het huis is van alle gemakken voorzien. Je zou kunnen zeggen dat de nieuwe bewoners in een gespreid bedje komen”.

Buiten
Ook buitenshuis is het goed toeven met de Delftse Hout en de kinderboerderij en het centrum op loop- en fietsafstand. Als ontsluiting is de A13 binnen handbereik. “En het is een leuke buurt, met veel kinderen, veel voorzieningen voor kinderen en sociale mensen. Ik had echt nergens anders in Delft willen wonen”.

Behaaglijk 4-kamer appartement in groene en kindvriendelijke buurt

Hendrick de Keyserweg 97
Vraagprijs is: 410.000,- k.k.
Woonoppervlakte is: 97m2
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding