Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Algemeen

DELFT- “We gaan het heerlijke huis en de gezelligheid in de buurt enorm missen. We hebben hele leuke buren met wie we alles vanaf het begin hebben meegemaakt, en verlaten Delft met pijn in het hart”. Bewoonster Maaike Keijzer kan haar waardering voor het wonen in het Hof van Harnasch in de geliefde kindvriendelijke Harnaschpolder eigenlijk niet mooier verwoorden.

Kans gegrepen
Toch waagt ze, samen met echtgenoot en 2-jarig dochtertje Lotte, de sprong naar Pijnacker, waar ze een nieuwbouwhuis in het oude centrum gaan betrekken. “Deze kans op een nieuwbouwhuis dichtbij faciliteiten en met een groter woonoppervlak kwam voorbij en die hebben we gegrepen”, aldus Maaike. “We hebben van te voren de afweging gemaakt om te verbouwen, zoals het vergroten van de zolder met een dakkapel. Maar de markt is zo goed dat je veel overwaarde creëert. Toen was het: of nu verhuizen of wachten tot onze dochter klaar is op de basisschool, want anders haal je haar weg bij haar vriendinnetjes. Ze is nu 2 en nog niet gehecht aan school en vriendinnen, dus nu komt het het best uit”.

Lekker licht
De nieuwe bewoners van de Hoefslagendreef 10 komen in een gespreid bedje. De nieuwbouwwoning uit 2019 is volledig geïsoleerd en beschikt over een moderne badkamer en dito toilet en keuken. Maaike: “Er is veel lichtinval in huis, onder andere door het raam van boven tot aan de grond in de keuken. Hier is het goed toeven als in de ochtend de zon naar binnen schijnt. Ik zit vaak met mijn dochtertje naar buiten te kijken, waar van alles aan de gang is. Het is gewoon heerlijk”.

Na het werk in de tuin
Ook de open woonkamer met veel lichtinval geeft het gezin het nodige woongenot, evenals de tuin op het noordwesten. “Vanaf 14 uur heb je daar de zon totdat deze ondergaat. Voor werkenden is het gewoon fijn als je nog in de zon kunt zitten als je thuiskomt, en dat is precies wat deze tuin biedt. Daar kun je ‘s avonds nog heerlijk buiten eten”, aldus de bewoonster.

Op de zolderverdieping is het prettig verblijven, doordat deze functioneel is afgemaakt. “Daar zijn twee kamers gemaakt. Een vide en een vergrote wasruimte. Verder is de trap van de eerste naar de tweede verdieping dicht gemaakt”. Ook hebben de bewoners op de uitbouw een airco laten plaatsen, met een buiten unit en plaats voor twee binnen units. Beneden en op de eerste verdieping ligt een pvc vloer met vloerverwarming. Op de tweede etage ligt laminaat. 

Parkeren
Een eigen parkeerplek in het Hofje is gegarandeerd aldus Maaike. Hiervoor draag je dan overigens wel bij aan de VVE. “Het Hof van Harnasch bestaat uit drie rijen huizen, afgesloten door een elektrische poort, waar je auto door kan. Hierdoor heb je je eigen parkeerplek. In de grote ruimte die over is, spelen veel kindjes. Door de talrijke jonge gezinnen is er veel gezelligheid en gebeurt er veel. Komende zomer wordt daar ook een hek geplaatst, zodat veiligheid gewaarborgd is”.

Zo goed als nieuwe 5-kamer eengezinswoning in geliefde wijk

Hoefslagendreef 10, Delft
Vraagprijs is: 475.000
Woonoppervlak is: 110m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding