Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door V&W Makelaars

wonen

DELFT- Het gezin ‘s Gravemade is net terug van vakantie en ook meteen weer in de realiteit. Komende maandag staat namelijk de verhuizing naar het Noord-Brabantse Drongelen op de agenda. “De oplevering zou dus snel plaats kunnen vinden”, aldus moeder Tessa.

Zij, haar echtgenoot Mark en beide dochters van 7 en 10 jaar oud hebben zin in het grote avontuur. Want zo kun je het wel noemen, gezien het feit dat het gezin nog nooit buiten Delft heeft gewoond. “Mark en ik zijn geboren en getogen in Delft en dit is ons vierde of vijfde koophuis in de stad. Het kriebelde toch wel om eens de stap buiten Delft te nemen. Onze oudste dochter gaat daar dan nog twee jaar naar de basisschool en heeft nog genoeg tijd om te klikken met klasgenootjes voordat ze naar de middelbare school gaat. We hadden van: als we het doen, dan moet dat nu. Bovendien gaan we met zowel het oog op binnen als buiten groter wonen”. 

Goed onderhouden
De woning is dus niet de reden van de verhuisdrang. “Dit is ook een droomwoning. Hij is oprecht instap klaar, alles is eraan gedaan. Op de begane grond en het woongedeelte  op de eerste etage liggen nieuwe zogenaamde troffelvloeren. Dit zijn gietvloeren met kleine steentjes erin, die door de seal laag makkelijk te dweilen zijn en sowieso duurzaam zijn in onderhoud. Op de derde en vierde verdieping liggen nieuwe pvc/laminaat vloeren Op de woonverdieping is de vloer tevens voorzien van vloerverwarming. Ook het dakterras heeft een nieuwe ondergrond gekregen in de vorm van keramische tegels. Dit jaar zijn de cv- en warmte terug win ketel vervangen. Het gasverbruik in dit grote huis staat gelijk aan dat van een eenpersoons huishouden. Dit komt ook door het gebruik van nog zuinigere materialen. Er heerst een aangenaam klimaat in huis en het energie label is A. Trappen zijn opnieuw geschilderd, muren opnieuw gewit en toen we hier kwamen in 2017 zijn de keuken en de badkamer op de tweede oftewel slaap verdieping vervangen. Het toilet is daar opnieuw betegeld en er is een nieuwe toiletpot ingezet. Tevens is er dit jaar een badkamer gerealiseerd op de vierde verdieping. Deze is echt gloednieuw, want is maar twee keer gebruikt. Ook is daar van één grote ruimte twee kamers gemaakt en een extra dubbele dakkapel gezet. Op de begane grond is ruimte voor een kantoor- sport of praktijkruimte, omdat deze kamer lekker afgescheiden is van de living”.

Veilig autovrij
Het gezin is in 2017 vanuit de Wippolder aan de Molenweide komen wonen. De keuze voor dit prachtige herenhuis was gebaseerd op de ruimte in de woning en de aanwezigheid van een speelweide aan de autovrije voorkant. De kinderen konden op deze manier veilig buiten spelen zonder dat er telkens ouderlijk toezicht hoefde te zijn. Ook het rustieke dakterras aan de achterkant, en de aan de achterdeur grenzende overdekte gemeenschappelijke parkeerruimte speelden mee in de keuze voor dit huis. Verdere pluspunten waren de inpandige berging op de begane grond en de nabije aanwezigheid van OV, ontsluitingswegen, scholen, winkels en centrum van de stad en Den Hoorn. “We hebben er heerlijk gewoond”, besluit Tessa.              

Molenweide 48, Delft
Verkoopprijs is: 685.000 k.k.
Woonoppervlak is: 183m2
V&W Makelaars
Coenderstraat 31
2613 SN Delft
015-2142909
delft.vwmakelaars.nlAfbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!