Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

DELFT- Alhoewel Anthony Mayle en zijn gezin vier jaar naar volle tevredenheid hebben gewoond in deze prachtige in 2007 gerenoveerde dubbele bovenwoning, gaan ze toch verderop. Letterlijk, want ze verhuizen naar een ruimer huis een paar deuren verder aan het Oosteinde. “Met een peuter van tweeëneenhalf zoeken we iets meer ruimte”, aldus de bewoner.

Prachtig uitzicht
Anthony kan niet ontkennen dat het wel gezellig wonen is in het appartement met een woonoppervlak van tachtig vierkante meter. “Het geeft een echt huiselijke sfeer, het heeft een gezellig karakter”, zo zegt hij. “Door de prachtige ramen kijk je zo op de gracht met waterlelies erin. Via openslaande deuren bereik je het dakterras op het zuidwesten, waar je ook een prachtig uitzicht hebt en waar het goed toeven is. In de zomermaanden heb je tot in de avond de zon”.

Warme sfeer
Het huis heeft een aantal bijzonderheden, die het stijlvol, warm en knus maken. De kunst aan het plafond, de gietijzeren radiatoren, de speciaal ontworpen bank die in de nis van de uitspringende muur valt, het prachtige wijnrek, de geluiddempende panelen en het verlichtingssysteem met dimmers dragen allemaal bij aan de bijzondere sfeer die het appartement uitademt. “Bij de renovatie door de vorige bewoners, een ingenieur en een architect, is ook rekening gehouden met het benutten van alle ruimte”, aldus Anthony. “De inbouwkasten en de volledig op maat gemaakte keuken zijn hier goede voorbeelden van. Over ruimte gesproken: de slaapkamers boven hebben overigens veel extra bergruimte”.

Frans eiken ook in badkamer
Beide specialisten leverden ook het bewijs, dat een stijlvolle houten vloer in de badkamer zeker kan. Anthony: “Er is gebruik gemaakt van een speciale coating. De uitstraling van een houten vloer blijft behouden en die is bestand tegen vocht”. Ook het houtwerk op het dakterras is met eenzelfde coating behandeld. Door het hele huis ligt overigens een stijlvolle Frans eiken vloer, en dit hout is doorgezet in het tv meubel en de tafel.

Van F naar C
Door isolatie van het dak en dubbele beglazing van alle ramen is het Energielabel van F naar C opgeklommen. Ook heeft er een volledige upgrade van het afvoersysteem plaatsgevonden. Dit geldt ook voor de boiler.

Mini-Amsterdam
Ook buiten het sfeervolle pand is het goed toeven. Het ligt aan een rustige gracht vlakbij de Oostpoort, met de bruisende binnenstad binnen handbereik, een ideale combinatie. Anthony: “We houden van Delft. Ik woonde twintig jaar geleden al in Leiden en Den Haag en was er daarna een tijdje tussenuit. Toen ik terugkwam in Nederland vestigden we ons in 2018 in Delft, het “mini-Amsterdam” met de oude binnenstad en de grachten. Het is een prachtige plaats met grachten, terrasjes, het groen van de Delftse Hout waar we vaak wandelen, en een vriendelijke lokale gemeenschap”.  

Volledig gerenoveerd 3 kamer-appartement met huiselijk karakter

Oosteinde 27, Delft
Vraagprijs is: 500.000 k.k.
Woonoppervlak is: 80m2
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!