Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

DELFT- Vier jaar geleden betrokken Anton Antonakoudis en zijn partner deze schitterende woning in de Zeeheldenbuurt. Nu nadert het pensioen en wordt het huis te groot voor twee bewoners. Met pijn in het hart is daarom besloten tot vertrek om kleiner te gaan wonen.

“We vragen ons nog steeds wel eens af waarom we dit doen”, aldus Anton. “Maar we zijn nu aan het voorsorteren op ons pensioen en het wordt echt te groot voor ons”. Met een samengesteld gezin met zes kinderen was er ooit veel beweging. “Af en toe vloog er weer één uit en kwam er weer één terug. Daar was qua ruimte genoeg mogelijkheid voor. We gaan ons nu rustig oriënteren op deze overspannen huizenmarkt. We hebben besloten om eerst te gaan huren. Dat verschaft ons wat meer bedenktijd”.  

Buiten
De nieuwe stulp moet als het ware echt wel van goeden huize komen. Het is namelijk niet niks wat de twee achterlaten. Anton: “We zijn zo verknocht aan dit huis. Het ligt heel gunstig ten opzichte van faciliteiten als winkels en ontsluiting. We doen boodschappen op de fiets of we lopen met een karretje naar het centrum. We pikken daar graag een terrasje, we zijn vaste klanten! En voor mijn werk schiet ik zo de A13 op”.    

Met de rust in de straat zit het wel goed sinds de opening van de Sebastiaansbrug, waardoor het verkeer afbuigt. Ook aan rustiek ontbreekt het niet. Vanaf het balkon kijken de twee op de prachtige tuin van de beneden buurman. “Daar staat een Japanse kers, die in het voorjaar gedurende zo’n week of twee helemaal roze kleurt. Met dit plaatje kun je zo in een woonmagazine”, aldus Anton.

Binnen
Ook over het interieur niets dan lovende woorden. De ruimte geeft Anton het meeste woongenot. “Die hoge plafonds, heerlijk. En we hoeven elkaar ook niet in de weg te zitten. Ik kijk graag voetbal, en als mijn vrouw daar geen zin in heeft kijkt ze tv in onze “bibliotheek”. De ruimte die het huis biedt was ook ideaal in de tijden van thuiswerken”.

De bewoners hebben veel aan de woning laten doen. Dit varieert van isolatie tot nieuwbouw. “We hebben dubbel glas laten aanbrengen en voor het glas in lood gedeelte voorzetramen voor een goede conservering. Aan de buitenkant is het nodige onderhoud gepleegd en beneden zijn een nieuwe houten vloer, een nieuwe keuken en een nieuw toilet gerealiseerd. In de bijkeuken daarnaast, waar ook de wasmachine staat, hebben we met het oog op het netjes afwerken van de berging mooie kasten op maat laten maken”. 

Het paradepaardje is volgens Anton wel de moderne badkamer. “Deze was destijds één van de redenen om hier te gaan wonen. Er is een bad, vloerverwarming en een dubbele douche. Ik ben een voetballer, en krijg hierdoor echt een kleedkamer gevoel”!

Antonakoudis roemt de potentie die de woning biedt. “Je kunt er nog zoveel meer ruimte van maken door bijvoorbeeld de grote hal door te breken of de bieb door te breken naar de zitkamer”. Deze bibliotheek is sowieso een sfeervolle ruimte met daarin een originele schouw van de nabijgelegen Porceleyne Fles.

Gunstig gelegen zeer ruim 3-laags bovenhuis

Michiel de Ruyterweg 5, Delft
Vraagprijs is 600.000,- k.k.
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1