Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

  wonen

YPENBURG- Twee jaar geleden begon Manuel van Leusden aan een gigantische klus. De kersverse en handige bewoner gaf zijn woning aan de Gruttosingel in de gewilde wijk Morgenweide nieuw elan. Eigenhandig en met hulp van vaklieden werd de gehele van onderhoud uitgestelde woning vernieuwd en omgetoverd tot een waar paleisje.

“Werkelijk alles is aangepakt. Leidingwerk, elektra (overal led verlichting), vloeren, trappen, wanden, plafonds, keuken, badkamer en toiletten, alles werd nieuw”, aldus Manuel. “Door de vorige bewoner waren recent al zestien zonnepanelen en twee dakkapellen geplaatst. Het energielabel is A”. 

Hypermodern
De keuken is zijn grote trots. “Die hebben we aan de achterzijde laten maken. Hij is onwijs groot, met alle apparatuur erin die je je maar kunt bedenken. Een combi magnetron, oven, warmhoud lade, inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging, vriezer met ijsblokjesmachine, koelkast, vaatwasser op hoogte, wijn klimaatkast en een quooker. Aan het eiland is het kookdeel en spoeldeel aanwezig. Ook is het zo ontworpen, dat er een barretje ontstaat. Daar zitten wij regelmatig te ontbijten of te borrelen. Boven de keuken is een lichtkoepel gemaakt. In de badkamer en het toilet op de eerste verdieping zit een apart ruitvormig raam”.  

Voldoende ruimte
Nog een markant punt is de nostalgisch aandoende open haard. “Ik wilde deze eerst moderniseren, maar vond hem gaandeweg de verbouwing eigenlijk wel passend. We hebben hem uiteindelijk alleen een kleur gegeven”. Van de vloeren in de woning is ook werk gemaakt. “Op elke verdieping liggen gietvloeren met op de begane grond vloerverwarming”, aldus Manuel. Op de tweede verdieping bevinden zich naast een aparte wasruimte twee kamers, waarvan er één in gebruik is als werkruimte. Er is dus voldoende gelegenheid voor thuis werken. Boven deze verdieping is nog een ruime zolder. In de achtertuin  op het noordoosten (waar ook de schuttingen zijn vervangen) bevindt zich een berging, evenals naast het huis. De auto kan geparkeerd worden op eigen terrein. Parkeren in de omgeving is gratis en er is altijd plek.  

Kleiner wonen
Aan deze woning ligt de verhuizing dan ook niet. Wegens persoonlijke omstandigheden wilde Manuel op zoek naar een kleinere woonruimte voor hem en zijn zoon en dochter. Die werd gevonden in Nootdorp, op maar vijf minuten afstand van zijn huidige woning. “Ideaal met het oog op verhuizen, maar ook school en sport van de kinderen”, aldus de bewoner.

Alles in één
Hij viel twee jaar geleden voor de bouwstijl, grootte en ligging van het huis. “Die is ideaal”, verwijst hij naar het laatstgenoemde pluspunt. “Met de hond liepen we zo naar de Bosplas in Boswijk. We hebben aan de voorzijde ook uitzicht op het groen langs de singel. Maar in die groene omgeving profiteren we ook van faciliteiten als basis- en middelbare scholen en sportlocaties in de buurt, evenals tram en bus, die aan het einde van de straat stoppen. Verder is station Ypenburg op tien minuten loopafstand. Kortom: alles bij de hand!”

Gruttosingel 50, Ypenburg
Vraagprijs is: 675.000 k.k.
Woonoppervlak is: 147m2

Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl

Rianne Dekker
Meer berichten
 
CustomHtml_1