Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

DELFT- Voor Roya Caviglia was de grote tuin een heel belangrijke reden om dit appartement samen met man en zoontje te betrekken. Sinds 2016 woont het gezin, dat inmiddels uitgebreid is met een dochter, hier met veel plezier. Gevraagd naar het grootste pluspunt van de woning kan de geboren Engelse maar moeilijk kiezen: “Er zijn er zoveel!”

Het gezin woonde aanvankelijk in Overschie, maar wilde zich wat centraler settelen. Delft was sowieso de beste optie met het oog op het werk van vader Caviglia, die doceert aan de TU. Roya vertelt destijds bijna voor een ander appartement te zijn gegaan. “Maar we hebben hier toch mee gewacht en zijn verder gaan zoeken naar een woning met een grote tuin, want dat was een droom van mij. Toen vonden we dit huis met deze fantastische ruime tuin en “we jumped into it”. 

Als leuke bijkomstigheid aan haar droomtuin noemt Roya de vaste beplanting. “Deze komt gewoon volgend jaar weer op en dan hebben de nieuwe bewoners daar geen extra werk aan”. Ter illustratie stelde de enthousiaste bewoonster een mooie foto (zie bijgaand) ter beschikking van wat er zoals in de tuin groeit en bloeit. Verder roemt ze de morgenzon die in de tuin op het noordoosten en ook op het achter balkon wordt gevangen. “Heerlijk voor ontbijt”. Maar ook het avondeten kan nog in het zonnetje worden genuttigd op het balkon aan de voorzijde, dat bereikbaar is vanuit de huiskamer. Volgens Roya heeft het gezin er in ieder geval heel wat barbecues in de tuin op zitten.

In de woning
Maar er zijn zoals gezegd nog meer pluspunten aan het appartement. Roya: “We hebben in het souterrain van één van de opslagruimtes een slaapkamer gemaakt. Verder hebben we er een bibliotheek gecreëerd. Deze fungeert een beetje als onze “surprise room”. De vele boeken die er staan nemen we mee, maar de nieuwe bewoners kunnen het idee van bibliotheek natuurlijk gewoon weer invullen. Er is beneden sowieso veel opslagruimte aanwezig”.

Dat de keuken en de badkamer nieuw waren toen het gezin de woning betrok, noemt Roya ook een groot voordeel. De binnenboel heeft overigens een verfrissend nieuw verfje gekregen. Qua vloertype geeft ze aan dat in de slaapkamers op de begane grond laminaat ligt en verder een houten vloer in de living, keuken en hal. Beneden ligt een geheel kurken vloer. Als aandachtstrekker in de woonkamer wijst ze op de prima werkende gashaard.

Faciliteiten
Roya is lovend over de omgeving. “Er is een supermarkt aan de overkant, ik tel negen speeltuintjes op vijf minuten loopafstand en dokter, centrum en station zitten binnen tien minuten bereik. En een voordeel hier is het gratis parkeren”. De Engelse noemt de omgeving rustig en groen, met nog een voordeel dat er aan de voorkant van de woning geen inkijk is.

Waarom weg
Ondanks al dit woongenot gaat het gezin aan een nieuw avontuur beginnen. In Zwitserland heeft vader Caviglia een baan gekregen aan de universiteit van Genève. “Dit is ook wat dichter bij zijn familie in Italië”, aldus Roya.

Centraal gelegen appartement met zeer ruime tuin

WH van Leeuwenlaan 96, Delft
Vraagprijs is: 400.000,- k.k.
Woonoppervlakte is: 89m2
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1