Huis te koop wordt deze week aangeboden door V&W Makelaars

DELFGAUW- Dat het wonen in de Glazenmakerstraat in de gewilde wijk Emerald een pretje is, blijkt wel uit het feit dat er overwegend nog steeds mensen van het eerste uur wonen. Ook Ben Lengkeek en zijn partner behoorden tot nu tot deze categorie trouwe bewoners. 

Schokkend bericht voor de buren
“Het is dat we besloten hebben met ons pensioen in zicht om te verhuizen naar Twente, waar mijn partner zijn roots heeft liggen. Want in feite wonen we hier heerlijk. De grootste opgave voor ons was: “Hoe vertellen we het de buren?” Dit zegt veel over de verbondenheid in de straat. “We staan voor elkaar klaar en doen regelmatig een borrel. We houden van gezelligheid”, aldus Ben.

Uit de kinderen
Twintig jaar wonen hij en zijn partner alweer in de van oorsprong nieuwbouw. “Het is een stille straat en daarbovenop is het huis goed geïsoleerd, dus het is hier rustig wonen. De ruimte die de woning biedt is heerlijk. In de woonkamer bijvoorbeeld, kun je van het tv gedeelte helemaal naar de boekenkast kijken. De pas vijf jaar oude keuken is open en van daaruit overzie je de hele woonkamer. Er zijn ook mensen in de straat die het deel van de woonkamer waar de tv staat hebben afgescheiden van de keuken en het eetgedeelte. Dit is ook heel goed te doen. In ons geval staat daar de open gashaard met glas ervoor, die we er tien jaar geleden in hebben laten maken. Er is gewoon veel ruimte in het woongedeelte en boven is het ook ruim genoeg. De tuin op het zuiden is onderhoudbaar en door de bergingen afgeschermd, zodat je echt je eigen tuin hebt. De patio met poort naar de straat is heerlijk en geeft veel privacy. Dit huis is ideaal voor de doelgroep: “uit de kinderen””. Maar door de diverse indelingsmogelijkheden is de woning ook zeer geschikt voor een bredere doelgroep. Wie veel leefruimte beneden ambieert en boven wil slapen kan uit de voeten, maar ook degene die wonen en slapen gelijkvloers willen houden kunnen dit prima realiseren.

Zonnepanelen
De label A woning is voorzien van dubbele beglazing en de twaalf zonnepanelen op het dak leveren tot nu toe zoveel op, dat het elektriciteitsverbruik volledig wordt geneutraliseerd. Beneden ligt een tropisch hardhouten vloer. “Tegenwoordig onbetaalbaar”, aldus Ben. Op de bovenverdieping ligt linoleum. Boven het ruime balkon met houten vlonder aan de voorkant en de patio reikt over de hele breedte een elektrisch zonnescherm. De woning biedt de mogelijkheid voor een slaap- en badkamer op de begane grond.

Alles bij de hand
Vanuit het huis kun je alle kanten op. Ben: “Het winkelcentrum is nabij, met onder andere een AH supermarkt, een slager, bakker en bloemist. Er zijn basisscholen in de buurt en een zeer frequente busverbinding naar Delft. De fietserstunnel, ooit bedoeld als trambaan, onder de snelweg door brengt je in no-time in de naastgelegen TU wijk en het centrum van Delft”. Met de auto zit je zo op de A13 en de N470 en wie zin heeft in rust fietst naar recreatiegebied de Delftse Hout of het Abtswoudse Bos.

Glazenmakerstr. 14, Delfgauw
Vraagprijs is: 525.000 k.k.
Woonoppervlak is: 135m2
V&W Makelaars
Coenderstraat 31
2613 SN Delft
015-2142909
delft.vwmakelaars.nl

Rianne Dekker
Meer berichten
 
CustomHtml_1