Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

wonen

DELFT- Eind 2009 betrok Andy van den Dobbelsteen met zijn toenmalige partner en twee dochters deze bijzondere ruime en moderne stadswoning. Het feit, dat hij er bijna veertien jaar heeft gewoond, geeft aan dat het goed toeven is aan de Zuidwal. Voor Andy gaat nu echter een nieuwe levensfase in. Hij gaat met zijn nieuwe partner samenwonen in Rijswijk.

Fijne combi
Andy zegt met een beetje pijn in het hart de mooie binnenstad van Delft te verlaten. “Deze fijne stadswoning boven de garage en de winkels van de Zuidpoort ligt tegen bioscoop, theater en bibliotheek aan. Alle faciliteiten van het centrum zijn op loopafstand, evenals het station en OV-halte. Desondanks is het wonen er redelijk rustig en besloten door de situering aan een rustig binnenplein. De combinatie met het vertier van de stad is heel fijn en handig voor mensen die alles bij de hand willen hebben.”

Hoog wonen
De ingang van de woning is te bereiken via de afgesloten centrale hal met bellentableau, videofoon, lift en trappenhuis. Op niveau +2 bereik je een woonplein waaraan het huis ligt. Het woongenot binnen de vier muren haalde Andy uit de bijzondere indeling van de woning. Doordat het woongedeelte op de derde woonlaag is gesitueerd, is daar veel lichtinval en uitzicht door de ongeveer tien meter brede raampartijen. “De omgekeerde indeling zorgt voor een mooie, open ruimte waar de leefruimte en luxe open keuken met kookeiland zijn gevestigd. Leuk om te zien is, dat planten super goed groeien door het vele daglicht.”

Koel slapen
Andy vervolgt: “Doordat de slaapkamers op de begane grond en tweede woonlaag liggen, zijn deze koeler omdat normaal gesproken de warmte naar boven trekt. Op de tweede woonlaag is tevens de badkamer gevestigd, inclusief jacuzzi bad, douche en wasmachine aansluiting. Vanaf de derde woonlaag kun je nog met een trap naar de entresol en het door de bijzondere breedte- en dieptemaat extra brede dakterras (8 bij 5 meter) op de vierde woonlaag. Op dit terras heb je door de oostelijke ligging vooral de ochtend- en vroege middagzon. Tevens is er aan de voorzijde op de begane grond een breed terras. Je hebt een eigen parkeerplek in de Zuidpoort garage en er is een berging op niveau +1. Deze is heel ruim, zo zie je ze haast niet meer in nieuwbouw.”

Lage energierekening
In de afgelopen jaren heeft Andy veel tijd gestopt in het naar beneden brengen van het energiegebruik in de woning. “Ik heb bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak laten aanbrengen, en een licht doorlatende zonwering die warmte werend is in de zomer en isolerend in de winter. Er zitten goede ramen in en de installatie is erg energie efficiënt. Op de Zuidwal zijn we aangesloten op warmte koude opslag met een warmtepomp systeem. Er komt geen gas meer aan te pas en dit is te merken aan de energierekening, die erg laag is. Door het hele huis ligt vloerverwarming en koeling. In de woonkamer, op de overloop en in de ouder slaapkamer op de eerste etage ligt een fraaie parketvloer en verder heeft de woning een mooie tegelvloer.”
Kortom: de Zuidwal 25 is van alle gemakken voorzien!

Zuidwal 25, Delft
Vraagprijs is: 798.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 167m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding