Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door ZO Makelaars

wonen

DELFT- Toen Rik van Aalst en zijn partner in 2018 deze charmante woning betrokken, was deze al instap klaar door een volledige renovatie in 2015. Het droeg bij aan het woongenot in de rustige straat vlakbij het centrum. Nu het gezin in februari is uitgebreid met een dochter, is daarop ingespeeld en een huis gezocht met iets meer leefruimte en een grotere tuin. 

Woongenot door locatie
Dat neemt niet weg dat Rik de 4-kamer tussenwoning een “topwoning” vindt. “Deze is gelegen op een ideale locatie, dichtbij alle faciliteiten”, zegt hij. “Een middelbare school als het Stanislas College is op loopafstand, evenals een basisschool. Er zijn twee kinderopvang locaties en een supermarkt vlakbij, en dit geldt ook voor sportgelegenheid, snelweg en tram en bus. Wij waren destijds net klaar met onze studie in Rotterdam, en daarheen is het prima te doen met het OV. De locatie van dit huis heeft ons dan ook veel woongenot gegeven.” Niet voor niets wordt de woning door de makelaar omschreven als “voor jonge gezinnen en levensgenieters die dromen van de levendigheid van de stad en het comfort van een rustige oase.” “Stadse flair gaat hand in hand met sereniteit, zo wordt zeer treffend vermeld op de site.”  

Nog jaren mee
Door het volledige strippen van de woning in 2015 was deze voor Rik en zijn partner al instap klaar en is dat nog steeds voor de volgende bewoner. Rik: “In 2015 is alles zo goed aangepakt en er is zo goed over nagedacht, dat de woning nog jaren mee kan. De muren, gevels en het dak zijn goed geïsoleerd, overal is dubbel glas, beneden is vloerverwarming aangelegd, er is dik hout gebruikt voor deuren, een dakkapel gezet en de keuken en badkamer zijn volledig vernieuwd. Zelf hebben we nog airco laten aanbrengen en rolluiken voor de slaapkamer aan de voorkant. Het huis is door de bewoners voor ons dus al zeer goed onderhouden, en dat hebben wij voortgezet. Op misschien een verschil van mening over de kleur van verf na, kun je er bij wijze van spreken zo in.”  

Efficiënt omgegaan met ruimte
Ook aan bergruimte ontbreekt het niet in deze wat dat betreft efficiënt ingedeelde woning. “Er is een trapkast, voorzien van planken, waar niet alleen ruimte is voor boodschappen, maar ook voor bijvoorbeeld een kinderwagen en een vriezer”, spreekt Rik uit eigen ervaring. “Op de zolder onder de schuine kant van de dakkapel is extra bergruimte aanwezig. Er zijn in de woning bijna geen echt loze ruimtes, er is goed doordacht mee om gegaan.”  

Avondzon op dakterras
Buiten de vier muren is het ook goed toeven. Naast het feit, dat alle faciliteiten binnen handbereik zijn, kun je ook tot in de avond genieten van de zon op de binnenplaats en vooral op het dakterras op het noordwesten. De toch al rustige straat wordt in de toekomst nog rustiger door het autoluw maken, dat komende januari gaat gebeuren. In de wijk geldt betaald parkeren.  

Eliza Dorusstraat 34, Delft
Vraagprijs is: 425.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 74m2
ZO Makelaars
Van Foreestweg 4
2614 CJ Delft
015-2129988
www.zomakelaars.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding