Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

wonen

DELFT- Sinds 2019 bewonen Rudie Nijhof en Eduard Baas deze door hen sfeervol verbouwde woning net buiten het centrum van de stad. Een lieve, kleurrijke plek noemt Rudie het stekje liefkozend. Toch gaan zij en Eduard het verlaten. Sterker nog: het geliefde Delft wordt ingeruild voor een locatie in de omgeving van Den Bosch.

Er moet wel een gegronde reden zijn om te gaan verhuizen, drie jaar na het volledig strippen, verbouwen en herinrichten van een woning met een dergelijk stijlvol resultaat. Er zijn er zelfs twee aldus Rudie: “De persoonlijke reden is dat we nog een keer een dergelijk project zouden willen doen, maar dan een maatje groter. Een groot, oud huis kopen en opknappen om erin te wonen en werken. Met onze dochter en schoonzoon bespraken we al eerder deze plannen en we hebben met z’n vieren besloten dat nu de tijd rijp is. De zakelijke reden is, dat we ons goedlopende advieskantoor aan de Oude Delft wat centraler in het land willen gaan vestigen.”  

Luxe postzegel
Een en ander neemt niet weg, dat Rudie en Eduard met heel veel liefde op deze plek -en al eerder op andere locaties- in Delft wonen. “Het is een hele luxe postzegel”, omschrijft Rudie treffend. “Een intiem, romantisch en comfortabel huis aan de rand van Delft, waarin ik het allerleukste de grote tafel op de centrale plek tussen keuken en woonkamer op de benedenverdieping vind. Hier borrelen we met familie in de namiddag. Dat is hoe onze familie werkt, om die tafel.”

Vermeer koelkast
Maar er is nog veel meer comfort aanwezig in en om deze woning. Wat te denken van de in 2020 geplaatste industriële keuken (inclusief koelkast met Vermeer-deur) en cv-ketel, het in 2021 nieuw aangelegde elektra en gedane buitenschilderwerk, het dubbel- en triple glas, de vloerverwarming en vloer-, wand- en dakisolatie, de sfeervolle houtkachel in de woonkamer en de vele bergruimte achter de knieschotten op de eerste verdieping en de slaapkamer en suite aldaar, met bad en douche.

Multifunctionele ruimte
In de achtertuin op het zuidoosten heb je in het voor- en hoogseizoen de zon van halverwege de ochtend tot het einde van de middag, met een escape naar de voorkant, waar een sfeervol zitje is gemaakt en waar ook plaats is voor het parkeren van drie auto’s. “Heel fijn voor het droppen van de boodschappen of als er visite komt”, aldus Rudie. Tevens zit aan de voorkant een aansluiting voor een elektrische auto. In de achtertuin is een stenen gebouwtje gevestigd, die dienst kan doen als logeerruimte, berging of sauna. Voor deze laatste optie zijn de aansluitingen al aangebracht.  

Maatwerk
Rudie en Eduard hebben met de totaal renovatie in 2020 de gedateerde, hokkerig aandoende woning gemaakt tot een ruimtelijke combinatie van modern en authentiek, waarin bijvoorbeeld balkenplafonds en glas in lood ramen gehandhaafd zijn gebleven. “Het is maatwerk, met een geheel bijpassend concept. We zijn wel van plan dingen mee te nemen naar onze nieuwe woning, maar over alles kan worden gepraat natuurlijk!”

Nieuwe Plantage 57, Delft
Vraagprijs is: 475.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 76m2
Van Silfhout & Hogetoorn
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
015-2125288
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding