Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

wonen

DELFT- 28 Jaar lang woonden Jaap en zijn vrouw Josette in deze ruime, een uit 1923 stammende eengezinswoning. Nu nog samen, nadat hun drie kinderen de deur uit zijn en een eigen huis bewonen. Omdat de woning daardoor te groot is geworden, in combinatie met medische redenen, hebben Jaap en Josette een appartement gekocht aan het Bastiaanplein.

Aan hun fijne woning aan de Adriaan Pauwstraat ligt de op handen zijnde verhuizing dus niet. Zeker gezien het feit dat ze zich de woning letterlijk eigen gemaakt hebben. “We hebben de meeste aanpassingen zelf gedaan”, aldus Jaap. “Tien jaar geleden hebben we deze keuken erin gezet. De badkamer hebben we zelf gebouwd. De badkamer die erin zat was aan de kleine kant, en toen hebben we er een slaapkamer bij getrokken om de huidige badkamer te realiseren. We hebben ook zoveel mogelijk het onderhoud, zoals het schilderwerk, zelf gedaan. Alleen voor specialistisch werk zoals het vervangen van een vensterbank aan de voorkant hebben we een aannemer laten komen.”

Oefening baart kunst
Voor zaken als het zelf monteren van een keuken en een badkamer is simpelweg oefening al doeltreffend, zo geeft Jaap aan. “Voordat we dit huis kochten, woonden we in een huis waar heel veel aan gedaan moest worden. Zo hebben we daar centrale verwarming aangelegd en een keuken gebouwd. Hierin hebben we ervaring opgedaan, die we later weer konden toepassen in dit huis.”

Modern met authentiek detail
Het resultaat mag er zeer zeker zijn. Keuken en badkamer hebben een moderne, witte look. “De stijl van mijn vrouw”, aldus Jaap met gepaste trots. Ook de woonkamer heeft deze uitstraling. Mooie tegenhanger is de erker, die weer de authenticiteit van de woning weergeeft. Hetzelfde geldt voor de originele granito vloeren in de hal en keuken.

Veel bergruimte
De woning is ruim opgezet, met een extra opbouw op het oorspronkelijke dak. Jaap: “Op de eerste verdieping is een aparte wasruimte, en op de bovenste zijn ook twee slaapkamers en een grote overloop. Er is sowieso veel bergruimte in huis, maar daar zeker door het deels schuine dak. Hierdoor heb je als het ware punten over, waar je achter de schotten veel spullen kwijt kunt. Verder is er in de ruime tuin op het zuidwesten een behoorlijke berging aanwezig voor bijvoorbeeld het stallen van de fietsen.”

Een tuin op het zuidwesten betekent veel zon. Helaas kan Josette daar niet echt meer van genieten. “Ze gebruikt naar aanleiding van een niertransplantatie medicatie die haar gevoeliger voor zonlicht maakt. Daarom is een tuin in de volle zon nu niet handig meer. Ons nieuwe appartement heeft een balkon op het oosten, dat meer past bij de situatie. Voor ons telde dit ook mee in de afweging om te verhuizen.”
Behalve een fijn huis laat het stel ook een dito buurt achter, die bovendien centraal ligt ten opzichte van station, centrum, winkels, scholen, zwembad en natuur. “Het is een fijne, gezellige buurt met gemêleerde inwoners. Sommige kennen we bijvoorbeeld al 28 jaar, maar er zijn ook jonge gezinnen komen wonen nadat ouderen gingen verhuizen. Wij vonden dit prettig, wisselend”, aldus Jaap.                

Adriaan Pauwstraat 21, Delft
Vraagprijs is: 575.000 k.k.
Woonoppervlak is: 115m2
Van Silfhout & Hogetoorn
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
015-2125288
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding