Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

Algemeen

DELFT- Angelique Hoevenaar hoopt maar één ding: dat de nieuwe bewoners van haar ouderlijk huis in de Dierenbuurt in Tanthof-Oost er met net zoveel liefde zullen verblijven als zij met haar ouders en twee zussen ooit deed. “Het was een fijn, veilig huis en dat kwam niet alleen door mijn familie. De buurt speelde hier ook een grote rol in. Ik gun de volgende eigenaren hetzelfde fijne gevoel”.

Angelique beschrijft de buurt als “veilig, rustig en relaxt”. Jong en oud woont vredig naast elkaar en staat voor elkaar klaar zonder de deur plat te lopen. “Je kunt dag en nacht bij je buurtgenoten aankloppen”, zo zegt ze. De jongste van drie zussen heeft er jeugdvrienden aan over gehouden, onder andere van de Regenboogschool in Tanthof. “Dat wil wel iets zeggen over de fijne jeugd die ik hier heb beleefd”. 

De woning was het eerste koophuis van Angeliques vader, die het sinds 1979 met trots heeft bewoond. “Nadat de drie dochters waren uitgevlogen, hebben mijn ouders er ook nog fijne jaren gehad. Mijn moeder is zeventien jaar geleden overleden en sindsdien woonde mijn vader er alleen. Dit jaar is hij op 86-jarige leeftijd overleden”. 

Goed onderhouden
Ondanks zijn hoge leeftijd bleef vader actief letten op het onderhoud van de woning. Zo heeft hij een maand voor zijn dood nog grote, nieuwe ramen met dubbel glas laten plaatsen en is het energielabel aangepast. Ook heeft hij tot juli van dit jaar altijd opdracht gegeven voor het verven van het huis. Het interieur is ruim. Deze ruimte zorgde altijd voor het ultieme woongenot van dochter Angelique. “Wij waren met drie zussen en hadden ieder onze eigen kamer. Dat is natuurlijk geweldig”.

Aantrekkelijk voor 
expats
Na het overlijden van haar vader was het tijd om de woning leeg te halen, met alle herinneringen van dien. Niet alles aan praktische meubelen is echter naar de opslag gegaan. “Mocht er eventueel een expatgezin in het huis trekken, is het natuurlijk fijn als er een bed en een kast klaar staan. Dan hoeft men niet meteen naar Ikea. Maar het zou natuurlijk ook kunnen dat de nieuwe bewoners het huis willen strippen”, aldus Angelique.

Alle kanten op
De woning biedt vele mogelijkheden. Wie niet van een retro toilet of dito halletje gediend is, kan zijn klussershart ophalen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld de zolder. “Je kunt het per kamer aanpakken of in één keer, het hangt ervan af waar je je prioriteiten legt. Het is goed onderhouden en je kunt er heel wat van maken. Het is een huis met potentie”, zo zegt de enthousiaste dochter.

Na het klussen is het goed toeven in de achtertuin op het zuidwesten, waar altijd wel een straal zon kan worden meegepakt. Om de warmte buiten te houden, is een elektrisch zonnescherm geplaatst. Parkeren is sowieso geen probleem door de aanwezigheid van een ruime garage. Elders in de straat zijn ook voldoende plekken. En de ligging ten opzichte van winkels, scholen en openbaar vervoer is zeer gunstig. Angelique: “In enkele minuten zit je overal”.

Ruime 5-kamerwoning met potentie in prettige buurt

Koolmeesstraat 12, Delft
Vraagprijs is 422.500 k.k.
Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars
Oude Delft 110-A
2611 CE Delft
015-2125288
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding