Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

wonen

DELFT- De enige reden waarom Phil en Sophie Vardon deze prachtige authentieke woning na zeven jaar verlaten hebben is de ruimte. “Wij komen beiden uit Engeland en als wij dan familie op bezoek hebben is dit meestal voor wat langere tijd. Daarom wilden we wat meer ruimte in huis voor verblijf van onze logés”, aldus Sophie.

Stukje geschiedenis
Sophie en Phil, ouders van een jong kind en beiden werkzaam bij de TU Delft, hebben met veel plezier gewoond in dit gemeentelijke monument in de Harmenkokslaan. “Het is een bijzonder en comfortabel huis, dat oorspronkelijk stamt uit 1525. Toen waren het nog twee huizen en in 1700 is er één woning van gemaakt, met een voor- en achterhuis. Op de bovenste verdieping kun je deze constructie heel goed zien, het is erg origineel. Beneden is het allemaal heel open en licht en mooi om onze vrienden in te ontvangen. Wij vonden het mooi om naar binnen te kijken en ons te realiseren dat er een stukje geschiedenis in dit huis ligt”.
Hierbij valt te denken aan de betegelde plek voor de kachel, het balkenplafond, de paneeldeuren en de glas in lood ramen.

Huis- of slaapkamer
Naast de woonkamer op de begane grond is ook boven een living gecreëerd. “Maar deze ruimte is natuurlijk ook heel goed te gebruiken als slaapkamer”, aldus Sophie. Aan de woning is het nodige en gebruikelijke onderhoud gepleegd en de tegels in de badkamer zijn vervangen. Door het huis liggen de originele houten vloeren.

Tuin precies goed
Ook buiten de vier muren is het goed toeven. Sophie: “ De tuin, waar we ’s middags altijd de zon hadden, was de perfecte maat voor ons. Groot genoeg om lekker te barbecueën! De stenen berging is ruim genoeg om fietsen en de barbecue in kwijt te kunnen”.

Goed burencontact
In de rustige straat hangt een gezellige sfeer vindt Sophie. “Het is een vriendelijke straat, waar een goed contact is met de buren en de mensen, in de zomer buiten zitten en met elkaar borrelen. Ook hadden we elke zomer een straatfeest. Aan het eind van de straat heb je het Rijn Schiekanaal, waar je lekker langs kunt wandelen en boten kunt kijken. Ook de Delftse Hout is vlakbij voor een wandeling. Wij hebben dat vaak gedaan”.

Ideale combi 
Als je wat verder weg wilt zijn ontsluitingswegen, station Delft en de tramhaltes 1 en 19 vlakbij. Verder roemt Sophie de combi van rustig wonen in de bruisende binnenstad. “Je hebt alles bij de hand maar woont in een rustige straat. Dat is ideaal”. De auto kun je altijd wel kwijt in de straat, waar het wel parkeren met een vergunning is.

Blij
Al met al hopen Phil en Sophie dat de toekomstige bewoners het wonen in dit bijzondere huis net zo positief zullen ervaren als dat zij dat gedaan hebben. “Wij waren heel blij hier. We hopen dat de nieuwe bewoners dit ook zullen zijn!”

Harmenkokslaan 57, Delft
Vraagprijs is: 550.000 k.k.
Woonoppervlak is: 109m2
Van Silfhout & Hogetoorn
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
015-2125288
www.vansilfhout.nlAfbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding