Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

Algemeen

DELFT- 23 Jaar woonde Arno Bexkens met veel plezier in deze, zoals hij het zelf omschrijft, woon-werk eenheid. Hij kon er op de begane grond zijn hobby houtbewerken uitoefenen en op de eerste en tweede verdieping heerlijk ruim en rustig wonen. Hij vertrekt er dan ook louter omdat het tijd is geworden voor de volgende fase in zijn leven.

En dat is de liefde. Arno heeft een huis gekocht in het zuiden van Duitsland, onder Augsburg, om daar te gaan samenwonen. Hij kan in ieder geval terugkijken op prettige decennia in Delft. “De straat is heel rustig en voorzien van verkeersdrempels, en ligt officieel in een industriestrook. Het is daardoor toegestaan om in de woning op de begane grond ruimte in te passen voor een bedrijf/kantoor. De indeling nu is de ene helft garage, de andere kantoortjes, drie in totaal. Het is echt een multifunctionele ruimte. Het staat natuurlijk vrij om daar je eigen indeling van te maken, bijvoorbeeld door de garage ook te gebruiken als kantoorruimte. Daarom is die grote garage zo fijn. Ik heb de ruimte hobbymatig gebruikt en een houtbewerkplaats gerealiseerd”. De garage is van de entree afgescheiden door twee deuren met een glasplaat. 

De ruime garage is dan ook de reden waarom Arno de woning ooit betrokken heeft. Het gaf hem de mogelijkheid zijn hout en zaagtafel te bergen en zijn hobby uit te oefenen. Boven is het ook nog ruim wonen. “Het is een breed huis. De keuken bijvoorbeeld, is 4,5 bij 5 meter. Aan beide kanten van de woonkamer, waarvan het zitgedeelte is verhoogd, grenst een balkon. Aan de voorzijde ligt deze op het zuiden, dus gunstig met zon op de dag. Aan deze zonnekant ligt ook de grote tuin, inclusief vijver. Aan de achterkant ligt het balkon op het noorden en heb je in de avond nog de zon”. 

Arno heeft nog het nodige laten aanbrengen aan de woning. Er is een achterkamer bijgebouwd, en beneden een extra toilet en een pantry. De garagedeur is naar voren gezet. Verder is in de woonkamer de beuken parketvloer door een professioneel bedrijf opgeschuurd (zie foto) en twee keer gelakt. In de slaapkamers ligt overigens een marmoleumvloer en beneden in het garage/kantoorgedeelte high traffic vinyl. Dit kan tegen een stootje als er een auto of ander zwaar geschut op geparkeerd wordt.        

De woning ligt in een wijk, die aan de zuidkant wordt begrensd door een recreatiegebied. Arno: “Ooit was hier een grotere groene gordel gepland, maar de gemeente heeft toch een beetje groen afgesnoept door deze woonwijk te laten bouwen. Maar het is nog steeds een mooi gebied met wandel- en fietspaden en vennetjes, waarin het heerlijk recreëren is”. Als je verder weg wilt wandelen is de A4 nabij. Via de Kruithuisweg zit je zo op de A12. Maar hinder van deze wegen heb je niet in de woning. “Je hoort nauwelijks iets van het verkeer, Ik slaap altijd met het raam open”, aldus Arno. 

Ook ten opzichte van faciliteiten met meer reuring ligt het huis gunstig aldus de bewoner. “Als je de straat uit loopt is er een tramhalte, aan de overkant van de Kruithuisweg zijn een Jumbo en een drogist, en in Tanthof zit een klein winkelcentrum”.            

Ruime 7-kamer woning met mogelijkheid tot bedrijfsinrichting

Sadatweg 50, Delft
Vraagprijs is: 659.000 k.k.
Woonoppervlak is: 196m2
Van Silfhout & Hogetoorn
Wereldmakelaars
Oude Delft 110-A
2611 CE Delft
015-2125288
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding