Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

Algemeen

DELFT- In 2008 kocht Reinhard Hameeteman deze inmiddels gemoderniseerde, maar tegelijkertijd authentiek gebleven jaren ‘30 woning aan de Spoorsingel. In de jaren daarna is zijn gezin uitgebreid met zijn vrouw Ellen en hun twee zoons en werd er volop genoten van het prachtige uitzicht en de fraaie lichtinval. Inmiddels is het tijd voor een volgende stap, maar het gezin blijft wel in Delft wonen. “ We hebben het ontzettend naar ons zin in deze stad.” 

Hun huidige woning was een plezier om in te wonen. “Het woongedeelte bevindt zich op de eerste verdieping. Hierdoor valt er heel veel licht in de woonkamer, wat erg fijn is. Als je in de woonkamer op de bank zit kijk je uit op het historische centrum. Er zijn in Delft niet veel huizen met dit prachtige uitzicht op molen De Roos, de Oude en Nieuwe Kerk, de Watertoren, de gracht en daarnaast nog op open ruimte. Ook aan de achterkant is het uitzicht groen met aardig wat bomen, dus daar kijk je ook niet meteen tegen huizen aan. Op een stukje grond achter het huis is overigens nog ruimte om een berging te realiseren.” 

Op loopafstand
Behalve van het vrije uitzicht kan ook geprofiteerd worden van een zeer centrale ligging ten opzichte van faciliteiten. Reinhard: “ De binnenstad ligt op vijf minuten lopen, evenals buurtwinkels, scholen, Delftse Hout, zwembad, tramhalte en speelplaatsen. Dus ook met kinderen is het hier prima wonen. De snelwegen A4, A12 en A13 zijn makkelijk bereikbaar. Betaald parkeren kan op straat met een vergunning of met korting in de Prinsenhofgarage.”  Ook over het contact met de buurt in Hof van Delft is Reinhard zeer te spreken. “Er woont een gemengd gezelschap van gezinnen met kinderen en wat oudere bewoners. Het is een leuke mix en het contact is goed.”

Goed onderhouden
Binnen de vier muren is het ook goed toeven. In de loop der jaren is elke verdieping grondig aangepakt, waardoor de woning instapklaar is. Om de jaren ‘30 uitstraling te behouden zijn bijvoorbeeld glas-in-lood ramen nagemaakt en in dubbel glas geplaatst. Verder is onder andere de hele elektrische installatie vervangen door een moderne groepenkast met acht groepen. Alle plafonds zijn vernieuwd en geïsoleerd. In iedere kamer zitten twee netwerkaansluitingen en de zolderverdieping heeft een aparte thermostaat, “Met het oog op gebruik voor thuiswerken een absolute pré”, aldus Reinhard.  

Perfecte thuiskantoor
Oorspronkelijk bestond de zolder alleen uit een voorkamer en een open vliering. “ Hier hebben we twee lichte en comfortabele werkkamers gemaakt -het perfecte thuiskantoor dus- met een grote bergvliering erboven, bereikbaar met een vlizotrap”, aldus Reinhard. De eerste verdieping beschikt over een balkon op het zuidwesten, dat de hele breedte van het huis beslaat. De tweede verdieping heeft een wat kleiner, inpandig balkon.”

B” we elangrijk punt tenslotte is het zeer recente schilderwerk. Nog dit jaar is alles goed in de verf gezet aan de buitenzijde. Ook een groot deel van het binnenschilderwerk is dit jaar uitgevoerd.

Goed onderhouden driedubbele bovenwoning met prachtig uitzicht

Spoorsingel 90, Delft
Vraagprijs is: 549.000 k.k.
Woonoppervlak is: 134m2
Van Silfhout & Hogetoorn
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
015-2125288
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding