Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Algemeen

DELFT- Met pijn in het hart verlaat Durk Steenhuizen dit volledig gerenoveerde appartement, dat hij sinds oktober 2020 met veel plezier met zijn gezin bewoont. Aanvankelijk met vrouw en zoontje, maar inmiddels aangevuld met een dochter. Tijd om groter te gaan wonen in een eengezinswoning in Delfgauw, met meer ruimte en een tuin waar de kinderen kunnen spelen.

Flink aangepakt
Durk, die sinds zijn studententijd in Delft woont, gaat dus eindelijk van postcode veranderen. De lange tijd die hij in Delft heeft gewoond geeft aan dat hij het er prima naar de zin had. Dit gold ook voor het appartement aan de Bastiaanpoort, dat flink onder handen is genomen sinds het gezin het in 2020 kocht. “Het was toen behoorlijk gedateerd en we hebben het naar eigen wens aangepast”, aldus Durk. “Muren zijn weggebroken en vervangen en er is een luxe open keuken geplaatst, met onder andere een inductie kookplaat. Hiervoor moest de meterkast vervangen worden, dus de elektra is ook gemoderniseerd. Leuke details in de keuken zijn het tafeltje aan het aanrecht en de kast met verwarmingsradiatoren. De badkamer indeling is veranderd en uitvergroot. Er is een wasruimte bij getrokken, een aparte inloopdouche en badkuip geplaatst en er zijn andere tegels aangebracht. We hebben een walk-in closet gecreëerd, een kast van 2,5 meter lang met daarnaast ruimte voor een wasmachine en droger. Tevens is de hele woning met Energielabel B voorzien van dubbel glas en stamt de HR ketel uit 2023.”    

Het plekje
Het zijn niet de enige pluspunten aan de woning. Durk en zijn gezin halen ook veel woongenot uit de locatie in het centrum. “Het is het plekje en het gebouw. Je hebt een mooi uitzicht op de gracht, dat ook iets knus heeft. Winkels zitten op een steenworp afstand zoals de AH, of in een straal van 100 meter. Faciliteiten als theater De Veste, Pathé bioscoop, parkeergarage Zuidpoort, station en TU op loopafstand. In het complex, dat in 1976 is opgeleverd, wonen nog veel oorspronkelijke bewoners, die zorgen voor gemeenschapsgevoel en cohesie. Bovendien is er een actieve VVE, met een coördinator die het onderhoud monitort. Als je belt wordt het veelal dezelfde week nog geregeld. Men is sowieso bezig met verduurzaming van het gebouw. Spouwmuurisolatie en zonnepanelen worden onderzocht.”

Kamer met mogelijkheden
Verdere pluspunten aan het appartement zijn de spotjes in de plafonds, de mooie visgraat laminaatvloer, het knusse hoekje dat is gecreëerd op het balkon op het noordwesten, en de “onbenoemde” kamer die het gezin nu in gebruik heeft als slaapkamer. Durk: “Hij is onbenoemd omdat hij officieel geen raam heeft naar buiten. Er is wel een mogelijkheid en ook toestemming om een extra raam tussen de kamer en de gang te laten maken. Je kunt de ruimte naar wens invullen, dus een werkkamer behoort ook tot de mogelijkheden.” In de onderbouw van het complex is een ruim fietsenhok aanwezig. Op de tweede verdieping ligt een zeer grote patio die voor iedereen toegankelijk is.
Bekijk deze woning online via: https://www.roepman.nl/aanbod/woningaanbod/delft/koop/huis-7427077-Bastiaanpoort-10/.

Geheel gerenoveerd 3-kamer appartement aan de gracht in centrum

Bastiaanpoort 10, Delft
Vraagprijs is: 429.500,- k.k.
Woonoppervlak is: 96m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding