Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

Algemeen

DELFT- Jet Ouwendijk (67) gaat het zichzelf makkelijker maken door te verhuizen naar een gelijkvloers appartement in Rijswijk-buiten. Ze is inmiddels oma en met pensioen na 41 jaar les te hebben gegeven, en bewoont alleen deze ruime eengezinswoning. “Er hoort een gezin in dit huis”, zo vindt ze.

Hechte gemeenschap
Gelukkig is in haar nieuwe appartement nog genoeg ruimte over voor haar twee kleinzonen, die wekelijks bij haar over de vloer komen. Het zal wel even wennen zijn daar, want Jet woont haar hele leven al in Delft, waarvan 36 jaar in deze woning in de sociale Orinocostraat. “Ik heb fantastische buren”, zo zegt ze. “Het is een hele hechte gemeenschap, we kennen elkaar allemaal. We hebben met regelmaat een feestje en zorgen goed voor elkaar en hebben steun aan elkaar. Zo is mijn buurvrouw mee geweest naar het slaan van de eerste paal van mijn nieuwe appartement!”  

Groene straat
De eensgezindheid in de straat uit zich ook in duurzaamheid. De straat won de zogenaamde Groene droom challenge, die de bewoners een groen schuurdak en regenton opleverde. Het gemeenschappelijke voortuintje, inclusief plantjes en insectenhotel, is tot stand gekomen door sponsoring door de straat. “We hebben er een crowdfunding voor georganiseerd”, aldus Jet. Naast deze “Vlindertuin” is er in de straat veel groen en ook een speeltuintje voor de jongste bewoners. “Mijn zonen en hun vriendjes hebben hier met heel veel plezier gespeeld. Momenteel wonen er weer veel jonge kinderen in de straat die er hun hart kunnen ophalen”, aldus Jet. “Ze kunnen veilig spelen hier, want de straat is doodlopend, dus er komt alleen bestemmingsverkeer. En dus is het sowieso rustig wonen in deze straat. Ik woon in het laatste huis en daarnaast is een paadje naar de achterzijde van de woning en veel groen.”

Veel (berg)ruimte
Via dit achterom kom je dus in de achtertuin op het zuidwesten, waar je in de zomer de zon van 11 uur tot zonsondergang hebt. Er is een stenen berging met aan het groen dak nog een overkapping met dakpannen, zodat bijvoorbeeld de fietsen daar droog kunnen staan. Via de openslaande tuindeuren kom je in de uitgebouwde woonkamer van deze vier verdiepingen tellende en ruime woning met geïsoleerde kunststof dakkapel en vliering. “Je kunt hier heel wat spullen kwijt”, aldus Jet.

Behalve de ruimte zijn voor Jet ook de keuken en badkamer een bron van woongenot. Het poortraam in de keuken en uitbouw zorgt voor een extra licht inval. Overal in de woning is dubbele beglazing aanwezig, en het huis is voorzien van een alarmsysteem en eigen parkeerplaats. 

Ligging
Wil je de deur even uit voor een boodschap, dan zijn de winkels niet ver. Dit geldt ook voor OV, scholen, kinderopvang, bibliotheek en kinderboerderij. “Bikoplein, Buitenhofdreef, De Hoven, het is allemaal dichtbij”, aldus Jet.

Kortom: wie op zoek is naar rustig wonen in een groene en sociale omgeving, moet toch echt eens een kijkje komen nemen aan de Orinocostraat 19!    

Ruime 6-kamer hoekwoning in rustige, groene en sociale straat

Orinocostraat 19, Delft
Vraagprijs is: 445.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 114m2
Van Silfhout & Hogetoorn
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
015-2125288
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding