Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

wonen

DELFT- Eind 2015 streken Martin de Lange en zijn twee kinderen neer in deze mooie hoekwoning die grenst aan het Abtswoudse park in recreatiegebied Midden Delfland. Een jaar later voegden Martins huidige partner Rachel en haar drie kinderen zich bij hen en vormden zij een groot samengesteld gezin. Nu Martins kinderen de deur uit zijn en de kinderen van Rachel ook steeds meer een eigen leven krijgen, anticiperen de twee alvast op een toekomst waarin ze samen overblijven in een huis met zes slaapkamers, dat dan te groot voor hen zal zijn. De ouderlijke woning van Martin, die geheel aangepast gaat worden aan hun woonwensen, wordt hun nieuwe thuis.

Dit neemt niet weg dat er al die jaren, zoals Martin het omschrijft, “met heel veel liefde gewoond is” aan de Pelikaansingel. “Omdat we precies aan het eindstuk bij het Abtswoudse park wonen, komt hier alleen bestemmingsverkeer en af en toe een pakketbezorger”, aldus Martin. “Het is daarom heel rustig wonen, grenzend aan de groene omgeving van recreatiegebied Midden Delfland. Er is een natuurspeelplaats en je kunt met de hond heerlijk in het park wandelen. Je steekt de straat over en je bent er!”

Naast de rust zijn faciliteiten als winkelcentrum Dasstraat, station Delft Campus, uitvalswegen A4, A12 en A13, scholen en BSO in de buurt. Laatstgenoemden zijn, met het oog op de verjonging die in de loop der jaren in de straat heeft plaatsgevonden, geen overbodige luxe. “Er zijn aardig wat gezinnen van 30-ers en 40-ers met kinderen komen wonen”, aldus Martin. Parkeren is nog gratis en kan aan de achter- en zijkant van de woning, waar altijd voldoende plek is. In de tuin, compleet met fietsenberging en hobbykas, kan in de zomer bijna de hele dag van de zon worden genoten.   

Efficiënte indeling ruimte
Ook binnen de vier muren van dit ruime huis is het goed toeven. Vanwege het grote gezin is er een extra opbouw geplaatst en deze studio loopt over de gehele breedte en diepte van de woning. Op iedere verdieping is een toilet aanwezig, en de badkamer op de eerste verdieping is in 2020 nog verruimd en vernieuwd, compleet met ligbad. De keuken, voorzien van tegelmatjes met een mozaïek print, heeft nieuwe fronten gekregen en de vinyl-laminaatvloer uit Oostenrijk geeft met de kurken ondervloer een goed geluiddempend effect. Overal in de woning is dubbel glas, deels HR+, met deels kunststof kozijnen.
Door de efficiënte opvulling van loze ruimten ontbreekt het aan de Pelikaansingel 122 niet aan berg- en kastruimte. In de woonkamer is in de hoek waar de trap zichtbaar is kastruimte gecreëerd, evenals in de hal, in de vorm van een voorraad/meterkast. Op de bovenste verdieping zit achter een harmonicadeur een inloopkast, evenals in de ouderslaapkamer achter paneelgordijnen. Op de eerste verdieping is een kledingkast gemaakt achter spiegeldeuren.

Kortom: een zeer geschikte woning voor een groter gezin. Martin hoopt dan ook dat de nieuwe bewoners er net zoveel plezier aan beleven als dat hij en zijn familie hebben gedaan!

Pelikaansingel 122, Delft
Vraagprijs is: 472.500,- k.k.
Woonoppervlak is: 121m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding