Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn

wonen

DELFT- Ruim dertig jaar woonden Marcel Groosman en Ria Everts in deze zeer ruime woning aan de Annastraat 3-5. Verbouwen, trouwen, kinderen krijgen, het passeerde allemaal de revue in die drie decennia. Nu hun kinderen de deur uit zijn, is de dubbele woning te groot voor hen geworden en zijn ze ook aan een nieuw onderkomen toe. Dat is inmiddels gevonden in de Bomenwijk.

“We zijn op nr. 5 gestart, toen we de gelegenheid kregen deze woning van mijn oma te kopen”, vertelt Marcel. “Het lag en ligt op een ideale positie op de rand van het oude centrum, op vijf minuten lopen van de Markt. We zijn aan het verbouwen geslagen, getrouwd en kregen een zoon en een dochter, die toen nog bij elkaar op de kamer sliepen omdat we maar twee slaapkamers hadden. Dit veranderde toen we de kans kregen de woning op nr. 3 erbij te kopen. De begane grond van beide huizen kon niet worden samengetrokken, maar boven wel. De woningen liepen boven tegen elkaar aan en na het aanvragen van een samenvoegingsvergunning kon de overloop doorgetrokken worden. Toen kregen de kinderen ieder een eigen kamer.”

Verschillende mogelijkheden
Doordat de huizen op de begane grond niet doorgebroken mochten worden, kon de familie niet zoveel met de benedenverdieping van nummer 3. Deze werd benoemd tot kangoeroe woning en met een uitbouw aan de achterkant en een douche en keuken zelfstandig gemaakt om de schoonmoeder van Marcel in te laten wonen. Daarna is de woning nog een aantal jaar doorverhuurd. “Er zijn dus diverse opties als het gaat om het gebruik van de dubbele woning”, aldus Marcel. “Je maakt er of een kangoeroe woning van, je verhuurt een woning om de hypotheek af te toppen of je maakt van een woning een werk/bedrijfsruimte naast de deur. De woningen kunnen en mogen ook nog weer gesplitst worden. Er is alleen wel een bouwvergunning nodig om de overloop dicht te maken. Het handige nu van de poort tussen beide huizen is dat je er fietsen of brommers kwijt kunt. De poort zit in principe op slot en gaat alleen op afspraak open om de buurman door te laten voor bijvoorbeeld het afvoeren van tuinafval. Dit is in die dertig jaar maar een keer of vier gebeurd.”

Aan (berg) ruimte geen gebrek dus in dit huis, dat ook een uitdaging biedt aan klussers. “Op de eerste etage bijvoorbeeld, is nog potentie voor heel wat kubieke meters erbij. Er zit sowieso wel wat arbeid aan vast, maar is ideaal om in te wonen en rustig gelegen. Wij luisterden altijd naar de stilte als we in onze slaapkamer aan de achterkant lagen. Het is een ideale combi met de faciliteiten van het stadscentrum dichtbij. Zo stoppen tram en bus aan het eind van de straat en zitten scholen, winkels en park in de buurt. Met tien minuten fietsen zit je in de Delftse Hout of het hertenkamp.”

De woningen zijn met Energielabel C goed geïsoleerd voor panden uit 1892. “Er liggen geïsoleerde betonnen vloeren in en ze hebben aluminium kozijnen met dubbel glas, met uitzondering van twee buitendeuren.” Parkeren kan met een vergunning in de verzonken parkeergarage schuin tegenover de woning.

Annastraat 3-5, Delft
Vraagprijs is: 595.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 161m2
Van Silfhout & Hogetoorn
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
015-2125288
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding