Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

wonen

DELFT- Een jaar lang hebben de bewoner en zijn gezin met heel veel plezier gewoond in deze instapklare nieuwbouwwoning uit 2022 in het complex Poortmeesters. Nu wordt een unieke kans om in Duitsland te gaan wonen en werken aangegrepen om te gaan verhuizen naar onze oosterburen. Daar gaat met een woongemeenschap een oude boerderij opgeknapt worden tot een thuis in het noorden van Beieren.

Bijna geen energierekening
Hoewel hiermee een langgekoesterde wens in vervulling gaat, verlaat het gezin met twee jonge kinderen straks met pijn in het hart de Industriestraat 41. “Juist met het oog op de kinderen merk je hoe comfortabel de woning is”, aldus de bewoner. “Het is er altijd aangenaam warm door de per ruimte in te stellen vloerverwarming en de constante temperatuur door de goede isolatie van ramen en muren. Er ontsnapt weinig warmte en daarom is het makkelijk op een constante temperatuur te houden. In de zomer kan er juist weer gekoeld worden vanuit de vloer. Er is veel leefruimte in huis, zodat de kinderen naar hartenlust kunnen spelen in de woonkamer van zo’n 45 m2 over de hele eerste verdieping. Wij zitten dan bijvoorbeeld beneden in de ruime leef keuken met zithoek. Door het hele huis ligt een marmoleum vloer, één van de duurzame keuzes die we gemaakt hebben. De woning is van het gas af en we hebben nagenoeg geen energierekening omdat we 95 procent van de energie terugwinnen met onze zonnepanelen. Dit is zeker een pré te noemen!”

Veel bergruimte
En de leefruimte is niet het enige wooncomfort. Ook aan bergruimte ontbreekt het niet, zo vertelt de bewoner. “Er is een grote inpandige berging van ongeveer 13 m2 bij de achterdeur. Wij hebben er bijvoorbeeld de wasmachine, kinderwagens en kasten vol spullen staan. Je kunt er kwijt wat je wilt. En voor de auto is er een eigen plek in de parkeergarage, waar voorbereidingen worden getroffen voor een laadvoorziening. De garage ligt op straatniveau, met daar bovenop de prachtige gemeenschappelijke binnentuin met toegangspoorten die een moderne variant op Delftsblauw zijn. Hier ontmoet je de buren, met wie een fijn contact bestaat. Het is een gemêleerd gezelschap van allerlei leeftijden en veel ouders met (kleine) kinderen en tieners.”

Licht wonen
De bewoner omschrijft het algemene woongenot van hem en zijn gezin als volgt: “Alles is comfortabel en hagelnieuw, waardoor je voorlopig geen onderhoud hebt. Je hoeft niet zeventig jaar bewoning voor je weg te poetsen om het zo maar eens te zeggen. Zoals gezegd is het goed geïsoleerd, en ook licht. Doordat de woonkamer op de eerste verdieping ligt, is de lichtinval daar heerlijk. De situering in een rustige straat vlakbij het centrum van de stad, geeft je de mogelijkheid te profiteren van winkels, restaurants en treinstation in de buurt, en toch rustig te wonen.”    

Open huis
Wie nieuwsgierig geworden is naar de gloednieuwe en comfortabele woning, kan deze komen bezichtigen tijdens een open huis op zaterdag 24 februari. Van 11 tot 13 uur staan de deuren wagenwijd open!

Industriestraat 41, Delft
Vraagprijs is: 725.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 141m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding