Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

wonen

DELFT- Sinds de oplevering in 2015 bewoont Wilko Spaan met zijn gezin tot volle tevredenheid dit ruime herenhuis. Nu is het tijd om dichter bij familie en landelijker te gaan wonen en is een zomerhuis van een oude boerderij gekocht in het Groene Hart nabij Bodegraven. “Voordat de oudste van de twee kinderen naar de middelbare school gaat is het zinvol deze stap te nemen”, aldus Wilko.

Aan de geheel in de stijl van het Agneta park gebouwde woning in het beschermde stadsgezicht aan de Laan van Altena ligt de op handen zijnde verhuizing geenszins. Het vrije uitzicht aan de voorzijde op de vijver en bomen, de sociale buurt en de nabijheid (loopafstand) van de schitterende historische binnenstad geven het gezin veel woongenot. “Een avondwandeling in het centrum of een wandeling met de hond rond de vijver maken, elkaar ontmoeten in 1 van de hofjes of een straatactiviteit als een buurtborrel of het vieren van Koningsdag, dit alles maakt het wonen hier zo leuk”, vertelt Wilko. “Bovendien maakt de Agneta stijl van de huizen het wonen hier uniek. Een groot deel van de wijk heeft dezelfde unieke uitstraling, met dezelfde kleur kozijnen en dezelfde deuren. Deze is, als eerste van Nederland zelfs, vormgegeven als “tuindorp”, met veel groen en water. Het huis is in 2015 nieuw gebouwd, in exact dezelfde stijl als de rest van de destijds voor de arbeiders van de gistfabriek gebouwde woningen. Je hebt dus de voordelen van een degelijk, duurzaam nieuwbouwhuis , maar mét de mooie uitstraling van een jaren ‘20 woning.”
Hij vervolgt: “Er wonen in de straat veel gezinnen met kinderen, waarmee we vanaf het begin dat we hier wonen opgetrokken zijn. We zijn immers allemaal tegelijk gestart en dat schept een band en een hartelijk contact. Zo hebben we ook een mailgroep en een buurtapp. In de buurt wonen ook ouderen al lange tijd en dit geringe verloop van bewoners zegt genoeg. Toen we tijdens de verhuizing onze spullen aan het uitpakken waren spraken we een dame van 90 jaar die vertelde hier nooit meer weg te willen. Men is vol trots over het buurtje, dat net een klein dorpje is.”

Instap klaar
Wilko noemt de luxe woning instap klaar. Keuken, badkamer en sanitair verkeren nog in perfecte staat en met de isolatie van de woning (energielabel A) zit het meer dan goed. “De WTW unit zorgt voor een optimale warmte terugwinning. Door de hele woning ligt vloerverwarming, die je per verdieping kunt regelen. Maar ook zonder de vloerverwarming aan blijft het huis goed warm in de winter (en koel in de zomer) door de goede isolatie.
Ook de (berg)ruimte in huis laat niets te wensen over. Wilko: “In Coronatijd hebben we de zolder in tweeën gesplitst met een vliering erboven, om een werkkamer te creëren. Op deze vliering is veel bergruimte, evenals aan de zijkanten van de zolder, waar je achter de schuifwanden een hoop kwijt kunt. In de keuken is naast de keukenkastjes ook nog andere kastruimte aanwezig en in de achtertuin is een berging voor de fietsen. Overigens kun je in de tuin op het noordwesten in de zomer van 12 uur tot ‘s avonds laat genieten van de zon. En in het voorjaar kun je aan de voorzijde al heerlijk tot 14 uur in de zon zitten!”

Laan van Altena 44, Delft
Vraagprijs is: 825.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 146m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding