Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Hof van Delft Makelaardij

wonen

ROTTERDAM- In 2008 kocht Cherrie Ruberg deze landelijk gelegen en knusse eindwoning uit 1900 in het buurtschap De Zweth om er zelf te gaan wonen. Door omstandigheden kwam het daar niet van en verhuurde ze de charmante dijkwoning. Nu ze zich bij partner en liefde van haar leven Henry op diens boerderij wil inkopen, verkoopt ze de woning aan de Zwethkade. Op de boerderij is het genieten van rust, ruimte en groen. Ook voor hun wederzijdse kinderen die op één na uitgevlogen zijn, maar daar nog regelmatig de eettafel weten te vinden.

Ouderwets oogje
Cherrie, die aanvankelijk woonde in een gewoon rijtjeshuis, werd ooit verliefd op dit huis om diverse redenen. “Ten eerste vanwege het uitzicht op het authentieke ophaalbruggetje en de landelijke ligging aan het water, waar je ook je eigen steiger kunt plaatsen. Het was hier op een gegeven moment zelfs de vaste standplaats van wat ganzen, erg gezellig. En ten tweede vanwege de bewoners in het straatje. Het zijn leuke buren die ouderwets een oogje in het zeil houden en voor elkaar zorgen. Toen ik eens de goot stond schoon te maken vroeg de buurvrouw of ik een kopje koffie wilde. Als je dit vergelijkt met de grote steden waar je vaak niet eens weet wie je buurman is, is dit heel bijzonder.”

Liefhebbershuis
Landelijk wonen in de nabijheid van het vaarwater van De Schie en van de polders, maar ook met de levendigheid van het centrum van Delft en Rotterdam en van de TU Delft en ontsluitingswegen A13 en A20 niet ver weg. Het is de ideale combi van het wonen aan de Zwethkade in dit “liefhebbershuis”, zoals Cherrie het liefkozend noemt. Liefhebbers van de landelijke ligging omringd door beschermd natuurgebied, van het nostalgisch aandoende buren contact, maar ook van de uitdaging om met het nodige kluswerk de woning ofwel een eigentijds tintje te geven ofwel de authenticiteit ervan te handhaven. “Ik heb er zelf wel wat aan opgeknapt, zoals het vernieuwen van de trap en nieuwe dakpannen aan de achterkant. Maar er zou bijvoorbeeld in de ruime aangebouwde bijkeuken nog een keuken kunnen worden gerealiseerd en wellicht op de eerste etage buiten een plaatsje met een hek eromheen zoals de buren hebben. Ook een steiger behoort tot de mogelijkheden. Een handig iemand kan hier leuke dingen doen”, aldus Cherrie.

De woning in vogelvlucht
Verdere kenmerken van de woning zijn de ligging van de hoofdtuin/plaatsje op het zuiden, de ruime woonkamer met open keuken van circa 35 m2 bij elkaar, de iets verlaagde ligging van de bijkeuken, de open trap naar de eerst etage, de keurige badkamer, de leuke zolderruimte onder de punt van het dak en de dakkapel aan de achterzijde.

Ackerdijkse Plassen
Zoals gezegd grenst de woning aan een beschermd natuurgebied en vogelreservaat de Ackerdijkse Plassen, die de poort naar Midden-Delfland vormt. Beheerder en eigenaar van het gebied is Natuurmonumenten, dat ervoor zorgt dat ondanks de druk van de Randstad veel bijzondere vogels in dit gebied verblijven.

Zwethkade 2, Rotterdam
Vraagprijs is: 397.500,- k.k.
Woonoppervlak is: 83m2
Hof van Delft Makelaardij
Wateringsevest 26 B
2611 AW Delft
015-2126426
www.hofvandelft.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding