Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

wonen

DELFT- In 2006 betrokken Esther Fortman en Albert Wolf met hun twee kinderen deze ruime grachtenwoning. Nu zijn de kinderen volwassen en beginnen Esther en Albert ieder aan een nieuwe fase in hun leven. Met pijn in het hart gaat daarom afscheid worden genomen van het huis aan de Oude Delft. 

Met sfeer
“We hebben er met heel veel plezier gewoond, we waren gewoon verliefd op dit huis”, aldus Esther. “Het is een heel lichte en ruime woning, met veel ramen. In combinatie met de hoge plafonds krijg je een heel ruimtelijke uitstraling. Het is een oud huis met sfeer, door bijvoorbeeld de mooie trap en marmer in de gang. De ligging in het centrum met winkels en andere faciliteiten is zeker een pré. Je loopt de deur uit en je bent op een terrasje, en als je lekker het groen in wilt is de Delftse Hout vlakbij. Als je lekker van de zon wilt genieten kan dat op een bankje voor het huis, zoals veel buren dat ook doen. Er is een goed contact met de buurt, waar studenten, gezinnen en senioren zorgen voor een gemêleerd woongezelschap. Een keer per jaar zien we elkaar op de buurtborrel op de brug naar de Bagijnhof.”

Twee badkamers
Esther en Albert kochten het huis in 2005, toen het nog een studentenhuis was. Ze lieten de hokkerige indeling terugbrengen naar een ruimtelijke, zodat het een woonhuis voor een gezin werd. De jonge dochter kreeg een kamer met een mini trappetje naar de deur en de zoon een zolderkamer. “Dit was natuurlijk erg aansprekend voor de kinderen. Ons werd duidelijk gemaakt dat als ze ouder werden, ze veel zouden staan tutten in de badkamer. Daarom hebben we een aparte badkamer met douche, wastafel en toilet voor hen laten maken op de tweede verdieping. Op de eerste verdieping werd van een slaapkamer een badkamer met bad en inloopdouche gemaakt, en werd de oude badkamer grenzend aan de ouder slaapkamer omgetoverd tot een inloopkast.”

Glas in lood
Dit was niet het enige dat aangepakt werd. Er kwam een nieuwe keuken met bijkeuken, de schouw werd hergebruikt door verplaatsing vanaf de eerste verdieping naar de woonkamer, en het prachtige glas in lood raam helemaal bovenin de woning werd gerestaureerd en schoongemaakt. Ook een authentieke trap, die keukenpersoneel in vroeger tijden gebruikte om naar boven te gaan, werd weggewerkt. “Maar deze is desgewenst zo weer zichtbaar te maken”, aldus Esther. De hele woning is gestuct en op iedere verdieping is een toilet aanwezig. De woning is voorzien van dubbele beglazing in de vorm van Ruysdaelglas en ook het dak is geïsoleerd.

Veel ruimte voor spullen
Doordat de woning zeer ruim is, is er veel bergruimte aanwezig. De zolderkamer is ook prima als bergruimte te gebruiken, en boven de keuken is een opslagruimte, die te bereiken is via een trap vanaf de tweede etage. “In de kelder op stahoogte kun je ook spullen kwijt, en het huis is ruim genoeg om zelf de nodige kasten aan te brengen”, vult Esther aan.

Kortom: wie sfeervol, ruim en licht wil wonen in hartje centrum moet zeker eens een kijkje komen nemen aan de Oude Delft 170!                              

Oude Delft 170, Delft
Vraagprijs is: 945.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 194m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding