Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door ZO Makelaars

wonen

DELFT- Voor het uitzicht alleen al beveelt Niels De Winter zijn appartement op de achtste verdieping van de flat aan de Van Adrichemstraat aan. Vanaf de galerij van nummer 215 kijk je immers over de prachtige oude binnenstad van Delft. Maar ook het rustige wonen met de nodige faciliteiten op loop- en fietsafstand zijn aspecten die bijdragen aan het woongenot.

“Maar het meest genoten heb ik als ik met wat mede studenten heerlijk tot ‘s avonds in het zonnetje zat op de galerij aan de voorkant. Doordat de hele dag de zon al op het huis had gestaan waren de bakstenen lekker opgewarmd en voelde je de aangename warmte in je rug nastralen. En dan de zon onder zien gaan boven het elektrisch verdeelstation bij Wateringen was voor mij als hoogspanningstechnicus wel heel speciaal!” De aanwezigheid van de PLUS supermarkt beneden en de DA drogist naast de flat is een pré aldus Niels. “De supermarkt is tot laat open, dus daar kun je dagelijks terecht. Voor een kleine boodschap voldoet de winkelstraat om de hoek.” Parkeren is nog gratis en er is voldoende ruimte. Om de hoek is een laadpunt voor de elektrische auto.   

Rustig wonen
Niels is inmiddels verhuisd naar de Aletta Jacobsstraat, waar hij samenwoont met zijn vriendin. Een volgende fase in een ruimere woning is hiermee aangebroken. “Ik ben in 2015 in mijn studententijd in mijn eentje in de flat komen wonen. Doordat ik een eigen plek had en niet in een studentenhuis hoefde wonen, heb ik heel rustig kunnen studeren. Dat heeft mijn studie zeker positief bevorderd. Ik was niet de enige student daar, en er woonden ook veel alleenstaanden. Het was er heel rustig wonen in een goede sfeer. We groetten elkaar altijd, maar vormden ook weer geen hechte gemeenschap. Nu wonen we samen in een groter huis, zodat we bijvoorbeeld meer ruimte hebben voor onze surf boards! Hiervoor was in de overigens prima fietsenberging in de flat toch wat minder plek.”

Ge-upgradet
Positief vindt Niels ook de grote upgrade die recent in de flat heeft plaatsgevonden. “De liften zijn vernieuwd en er is een nieuwe riolering gelegd. Verder is er beneden een nieuwe cv installatie geplaatst die zorgt voor de blokverwarming. Aan de verwarming had ik overigens nauwelijks kosten. Doordat de woning is omsloten door andere woningen en de zon er ook in de winter goed in staat, blijft het binnen goed warm en hoefde ik nauwelijks te stoken. Je krijgt dan een hoop geld terug van de VVE, die zaken trouwens netjes en vlug afhandelt. In de woning zelf is een gloednieuwe elektrische boiler geplaatst voor het warme water.”

Doordat Niels hoogspanningstechniek heeft gestudeerd, is hij bekend met elektra en heeft deze dan ook zelf aangelegd in de flat. “Het positieve is, dat de wasmachine en droger op een aparte stekker en stop zitten. Hierdoor kun je ze makkelijk aansluiten en neerzetten. Een en ander is netjes weggewerkt in het plafond.” Op het balkonnetje aan de achterzijde, waar hij met de ruimte verder weinig kon, legde hij zelfs zonnepaneeltjes. “Die heb ik meegenomen naar mijn nieuwe huis”, zegt hij lachend. “Maar wellicht een goede tip voor de nieuwe bewoner!”

Van Adrichemstraat 215, Delft
Vraagprijs is: 239.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 52m2
ZO Makelaars
Van Foreestweg 4
2614 CJ Delft
015-2129988
www.zomakelaars.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding