Afbeelding

Wat ik zeggen wil - 10 Juni 2012

vaste rubrieken

Editie: Week 24, Jaargang 20 |

Lezers schrijven en mailen naar Delft op Zondag
Brieven maximaal 300 woorden. Anonieme brieven worden niet geplaatst

DELFT - Een ambtenaar die buiten zijn of haar schuld wordt ontslagen, krijgt gedurende een bepaalde periode ‘wachtgeld’. In de ambtenarij is dat de term voor ‘werkeloosheidsuitkering’. Evenals de werkeloosheidsuitkering, dient wachtgeld ervoor de tijd te overbruggen bij het vinden van een nieuwe baan. Zodra de ambtenaar een nieuwe werkkring heeft gevonden, eindigt het wachtgeld, en dat is natuurlijk logisch. Wethouder Saskia Bolten heeft per 1 juni een aanstelling aanvaard als burgemeester van een kleine gemeente. Mogelijk dat haar salariëring als burgemeester van die gemeente lager uitvalt dan die van een Delftse wethouder, maar dat is bepaald geen reden om haar daarvoor uit Delfts belastinggeld, onder het mom van ‘wachtgeld’, een werkeloosheidsuitkering te geven. Je laten benoemen tot burgemeester is een vrijwillige keuze en er is geen sprake van een te overbruggen periode, of zelfs maar één dag, van werkeloosheid. Het is daarom onbegrijpelijk dat de motie die Onafhankelijk Delft heeft ingediend tegen de werkeloosheidsuitkering die mevrouw Bolten uit de Delftse kas zal ontvangen onlangs door de meerderheid van de gemeenteraad werd verworpen. Dat zegt natuurlijk wel iets over de manier waarop het bestuur van Delft het belastinggeld beheert. En over de heersende moraal in bestuurskringen.

I. Groeneweg, Delft

DELFT - En weer is er een week lang helemaal niets gedaan aan de opbrekingen aan de Zuidwal. Automobilisten en fietsers moeten zich nog steeds in gevaarlijke bochten wringen om van de stad naar de Irenetunnel te komen. Weken geleden heb ik daar de laatste bouwvakkers aan het werk gezien. En de politici maar bezweren dat alle opbrekingen zo kort mogelijk duren en dat de bereikbaarheid de hoogste prioriteit heeft. Deze week had ik gasten over uit het buitenland. Zij waren exact een jaar geleden ook hier. Ze vroegen mij bezorgd of er sprake was van grote tegenvallers of problemen bij de wegwerkzaamheden op de Zuidwal, want voor hen was het toch onbestaanbaar dat die gevaarlijke situatie na een jaar nauwelijks was gewijzigd! En ja, het is ook een schande wat daar gebeurt. Heeft u de brandweer wel eens zien uitrukken via de Zuidwal? Vooral het hoekje bij de vroegere Deko is het dan levensgevaarlijk. Waarom wordt de doorgetrokken streep, die afslaan naar het Achterom verbiedt, niet gehandhaafd? Regelmatig staat het verkeer geblokkeerd omdat er zo nodig iemand moet afslaan. En waarom zijn de verbodsborden die indertijd zijn geplaatst om het oprijden vanaf het Achterom naar de Zuidwal te verbieden weggehaald, vernield of gestolen? En wanneer komt er eens een einde aan de situatie dat de fietsers ter hoogte van het Armamentarium het trottoir moeten delen met toeristen die, totaal verrast, bijna van de sokken worden gereden? Lekker visitekaartje voor Delft. Delft wil zo nodig vooraan lopen bij technische ontwikkelingen. Misschien kan het gemeentebestuur beter eerst eens proberen de uitvoering van ouderwetse wegenbouwwerkzaamheden onder de knie te krijgen!

Ernst Neher, Delft

DELFT – Vorig weekend reden er geen trams door Tanthof. Wat een genot! Ineens merkte ik weer dat het toch best prettig wonen is in Tanthof. Geen piepende, gillende en krijsende trams over de nieuwe tramrails. Ik moest weer even wennen aan de rust. Die woordvoerder van HTM, die in de krant Delft op Zondag van 27 mei naar de bewoners toe net doet of ‘wij’ allemaal zeurpieten zijn, nodig ik van harte uit om eens een biertje bij mij te komen drinken. Dan gaan we samen op het balkon zitten. Wedden dat hij me niet verstaat als één van z’n trams langs komt!? Dit weekend heb ik dus geen trams gehoord vanwege werkzaamheden bij de Spoorzone. Ik heb dit weekend vogeltjes gehoord. Wat een genot, vogeltjes!

Wim van Velzen, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12