Afbeelding

Geen fruitmand meer voor wie 50 of 55 jaar getrouwd is

Algemeen

Editie: Week 20, Jaargang 23 |

De heer en mevrouw Krommenhoek vierden op 29 april dat ze 60 jaar getrouwd waren. Burgemeester Bas Verkerk kwam daarom bij het Delftse echtpaar langs om hen te feliciteren èn te trakteren op een fruitmand.

DELFT – Wie nog ongehuwd is en ooit een fruitmand van de Gemeente Delft wil ontvangen, kan het beste maar snel in het huwelijksbootje stappen. Vanwege bezuinigingen krijgen sinds dit jaar alleen nog echtparen die 60 jaar of langer getrouwd zijn een attentie van het stadsbestuur.

Tot 1 januari 2015 was het nog zo dat echtparen die 50 of 55 jaar getrouwd waren, een felicitatiebrief en een attentie van de gemeente kregen. Vaak had die attentie de vorm van een fruitmand, maar op verzoek kon het ook een bos bloemen zijn.
Vorig jaar kostten de brieven, bloemen en fruitmanden voor de deze groep de gemeente in totaal 9300 euro. Dit jaar hoopt de gemeente Delft daarom 10.000 euro te besparen door alleen nog echtparen die 60 jaar of langer getrouwd zijn in het zonnetje te zetten.
Wie dusdanig oud wordt èn het zo lang met z’n partner uithoudt, krijgt als klap op de vuurpijl ook nog eens bezoek van de burgemeester of een locoburgemeester. Ditzelfde geldt voor Delftenaren die 100 jaar of ouder worden. Vorig jaar legden de leden van B en W zodoende in totaal 32 bezoeken af bij stellen die 60 of 65 jaar getrouwd waren of bij Delftenaren die 100 jaar of ouder werden. Dit blijven ze ook dit jaar weer doen. Voorafgaand aan die bezoeken wordt met familie afgestemd of ze een attentie op prijs stellen en of ze een fruitmand of bos bloemen willen. “Maar uit ervaring blijkt dat de jubilarissen de fruitmand waarderen”, laat een gemeentewoordvoerder weten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12