Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 21, Jaargang 23 |

Arme stad
DELFT - Tja, het gaat niet best met onze stad. Arme stad, arme wij. Maar we moeten niet gaan treuren, we moeten er vol tegen aan. Een onderzoek naar hoe het zover heeft kunnen komen, lijkt mij een goed idee, maar we moeten natuurlijk niet verwachten dat we daarmee het probleem oplossen. Ja, je kan er van leren voor de volgende keer, maar wanneer gaan we weer een nieuwe tunnel graven? Ik hoop niet te snel. Wat dan te doen. Wachten tot het rijk het oplost, of zelf aan de slag? Ik ben voor het laatste. Als nu elk huishouden en elk bedrijf geld zou lenen aan de stad dan kunnen we het zelf oplossen. Stel dat we 25.000 huishoudens hebben en duizend bedrijven. Stel nu dat we elke maand 20 lenen, dan is dat elk jaar 260.000 euro x 20 x 12 = 6,24 miljoen euro per jaar. Na vijf jaar zit er al 30 miljoen euro in de pot. Over een aantal jaren zal het beslist weer beter gaan met Delft en dan wordt er uitbetaald. We hoeven dan ook niet zo vreselijk te bezuinigen op allerlei belangrijke voorzieningen in de stad. En als je zo om je heen kijkt dan ziet de inwoner van Delft er echt niet arm uit. Iedereen gaat gewoon door met leven alsof er geen crisis is, dus de meesten kunnen die 20 euro wel even missen. En laten we nu eerlijk zijn. We zijn er met z’n allen al die tijd bij geweest, we hadden alle kans om te roepen ‘we willen geen tunnel, dat wordt veel te duur’. Een aantal heeft dat geroepen, maar de grote meerderheid vond het een goed idee. Dus laten we gewoon zeggen: We hebben pech gehad, maar we lossen het met elkaar op. En nu gewoon lekker verder leven. 

Tijn Noordenbos, Delft

Fruitmand (1)
DELFT - Hoera, eindelijk een positief nieuws. Delft is uit de financiële problemen, blijkt wel uit het artikel in Delft op Zondag, waarin staat dat er geen bloemetje of fruitmand meer cadeau wordt gedaan bij een 50- of 55-jarig huwelijk. Voor ons een persoonlijk drama, want wij zijn in september 44 jaar getrouwd en leefden al helemaal toe naar het bloemetje en bezoek van de burgemeester bij ons 50-jarig huwelijk. Maar met een schuld van ruim 80 miljoen euro zou alleen deze bezuiniging betekenen dat de schuld over ruim 8000 jaar is afbetaald en daaraan leveren wij, al is het met pijn in ons hart, graag onze bijdrage. En het is ook heel bemoedigend dat we een stadsbestuur hebben dat zoveel hart heeft voor zijn oudere inwoners.
Frank en Elly Eggermont, Delft

Fruitmand (2)
DELFT - Bezuinigen op een fruitmand of bloemen bij 50- en 55-jarige huwelijken. Als je dat niet meer krijgt, waarom dan bij elkaar blijven? Haha. Delft is ver gezakt.

Ton Luijendijk

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12