Afbeelding

CDA en Stadsbelangen kritisch over bezuiniging op fruitmanden

Algemeen

Editie: Week 21, Jaargang 23 |

Pas getrouwd? Nog zestig jaar geduld en je krijgt een fruitmand of bloemetje.

DELFT – De bezuiniging op fruitmanden en bloemen voor Delftse echtparen die al 50 of 55 jaar met elkaar getrouwd zijn, heeft ook in de politiek het nodige stof doen opwaaien. Het CDA roept het college op het besluit te veranderen, Stadsbelangen Delft overweegt zelf met een attentie voor langgehuwden te komen.


Vorige week berichtte deze krant over de bezuiniging op fruitmanden en bloemen voor Delftenaren die 50 of 55 jaar getrouwd zijn. Hiermee hoopt Delft 10.000 euro per jaar te besparen. Het CDA is het er niet mee eens en heeft het stadsbestuur schriftelijke vragen gesteld. “Wij erkennen dat Delft moet bezuinigen”, reageert CDA-fractievoorzitter David van Dis. “Maar bezuinigingen zoals deze geven écht een verkeerd signaal af aan Delft. Het is een verkeerde zuinigheid. Dit kan je ook anders oplossen. Wij roepen het college op om het besluit te veranderen.”
Het CDA noemt het ‘zorgelijk’ dat er voor Delftenaren die 50 of 55 jaar getrouwd zijn niet eens meer een briefje vanaf kan. “Mensen die al zo lang door het huwelijk met elkaar zijn verbonden, verdienen het om daar door de samenleving een klein beetje aandacht voor te krijgen. We roepen het college op om deze bezuiniging anders in te vullen. Hoeveel kan een brief nu kosten?”

‘Belachelijke maatregel’
Aad Meuleman van Stadsbelangen Delft, die deze krant tipte over de bezuiniging op fruitmanden, vindt het een ‘belachelijke maatregel’. “Als je bedenkt dat Delft een schuld heeft van 523 miljoen euro en dat ze dan moeilijk doen over 10.000 euro, dan denk ik: Dat is toch wel heel erg zielig. Echt van de gekke. Ik vind het Delft op z’n smalst. Als je met zulke bezuinigingsmaatregelen komt kun je jezelf toch nauwelijks nog serieus nemen?”
Meuleman overweegt om met zijn partij zelf voor een attentie te zorgen voor echtparen die 50 of 55 jaar getrouwd zijn. “Maar ik wil eerst weten om hoeveel bruidsparen het jaarlijks gaat, voordat we onszelf iets op de hals halen. Het zullen er echter, verwacht ik, vast geen 300 zijn.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12