Afbeelding

Delvenaar in beeld - zondag 3 februari 2013

vaste rubrieken

Editie: Week 5, Jaargang 21 |

Isabel Jurkiewicz (45), tuinbouwmedewerkster

- Wat ben je hier in de Prof. Krausstraat aan het doen?
“Ik ben onderweg naar huis. Ik werk en woon sinds elf maanden in Nederland en heb besloten dat ik hier voor altijd wil blijven. Nederland maakt veel indruk op me en Delft in het bijzonder.”

- Waarom spreekt Delft je zo aan?
“De stad lijkt een beetje op de stad in Polen waar ik vandaan kom. Het is ongeveer even groot. Daarnaast zijn alle oude gebouwen hier ontzettend mooi en de huisjes aan de grachten vind ik schitterend. Dat de stad niet zo groot is, merk je ook aan de mensen. Die zijn hier veel spontaner en vriendelijker dan in Amsterdam en Rotterdam.”

- Heb je afgelopen week iets leuks gedaan?
“Het was niet echt weer om naar buiten te gaan, dus ik ben met vriendinnen naar een poolcentrum geweest. Daar hebben we gezellig samen biljart gespeeld.”

- Heb je nog van de sneeuw genoten?
“Nee, niet echt. Ik vind sneeuw wel leuk maar in Polen sneeuwt het al zoveel. Dat merk je ook aan de mensen. In Polen is iedereen eraan gewend en gaat alles gewoon door, hier krijgen veel mensen sneeuwvrij en zijn ze allemaal buiten aan het spelen.”

- Wat was jouw nieuws van afgelopen week?
“Het aftreden van de koningin.”

- Dat is bijzonder, weet je veel van onze koningin?
“Ja, best wel. Ze heeft het heel goed gedaan. Ik weet dat ze deze week 75 is geworden. Ik weet ook dat haar zoon in het ziekenhuis ligt door een ongeluk met skiën en dat het daar heel slecht mee gaat. Maar jullie koningin was ook in het buitenland heel bekend hoor. Ze heeft een goede reputatie.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12