Afbeelding

Delvenaar in beeld: Robert Dekker (55), docent VMBO op het CLD

vaste rubrieken

Editie: Week 24, Jaargang 22 |

- Wat ben je hier in de Van Hallstraat aan het doen?
“Ik doe boodschappen bij de Coop om de hoek. Voor vandaag, voor het avondeten.”

- Ga jij koken?
“Ik kook altijd. Altijd. Ik vind het ook heel leuk om te koken. Mijn partner kan wel koken, maar laat het aan mij over en dat vind ik eigenlijk wel leuk.”

- Heb je een specialiteit?
“Nee. Ik heb een Spaanse partner, dus we eten regelmatig Spaanse zaken, maar ik kook alles eigenlijk. Indisch, Chinees, Spaans, maakt helemaal niets uit.”

- En wat wordt het vanavond?
“Witte bonen- salade met wat stokbrood, blauwe aderkaas en paté en dat soort dingen. En een lekker glaasje witte wijn erbij.”

- Lekker zomers…
“Dat moet ook, want het is zomers weer. Dan ga ik geen stamppot met bal gehakt maken.”

- Heb je nog iets leuks gedaan in het Pinksterweekend?
“Lekker de stad in gegaan. Op het terrasgezeten en gekeken naar alle toeristen die van de stad genieten. Ik doe dat zelf eigenlijk ook, genieten van de stad met een biertje bij de Joffer.”

- Doe je dat vaak?
“Vanmiddag ook, op zaterdag en op zondag vaak. Dat is heerlijk. Ik vind Delft ook heel leuk. Je komt ook altijd veel bekenden tegen, daar maak je dan gezellig een praatje mee, net zoals wij nu doen. Heel gezellig.”

- Wat is jouw nieuws van afgelopen week?
“Een student in Delft is een crowdfunding- project begonnen. Hij heeft iets bedacht om plastic zakken uit de oceaan te vissen. Dat vind ik geweldig. Hij heeft twee miljoen dollar nodig. Ik heb hem dat plan zien presenteren op YouTube en dat vind ik echt super. Ik vind dat hij het goede voorbeeld geeft als het gaat om hoe je met het milieu moet omgaan. Een fantastisch initiatief en daar ga ik dan ook zeker geld aan doneren.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12